"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ελληνες βουλευτές ενέκριναν ψήφισμα που αντιτίθεται σε ελληνικούς νόμους!

Της ΚΥΡΑΣ ΑΔΑΜ

Η Αγκυρα, κάνοντας τα στραβά μάτια στα πολλαπλά αρνητικά σημεία για την πολιτική της στα θέματα μειονοτήτων, που περιλαμβάνονται στην Εκθεση της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης για τα μειονοτικά θέματα στην Ελλάδα και την Τουρκία, επιτέθηκε στην Αθήνα για τη μη τήρηση «των υποχρεώσεών της έναντι της τουρκικής μειονότητας στη δυτική Θράκη».
Στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρεται ότι η σχετική έκθεση «αποτέλεσε ευκαιρία να μεταφερθούν στη διεθνή ημερήσια διάταξη τα προβλήματα της τουρκικής μειονότητας στη Δ. Θράκη», κάνοντας ειδική αναφορά στην παράγραφο του Ψηφίσματος, που καλεί την Ελλάδα «να επιτρέψει στη μειονότητα να χρησιμοποιεί τον τίτλο "τουρκικός"».

Ομως η παράγραφος αυτή του Ψηφίσματος του Συμβουλίου της Ευρώπης, όπως και η άλλη που αναφέρεται στην «κατάργηση της εφαρμογής της σαρία» στην εκλογή του μουφτή, υπερψηφίστηκαν από τους Ελληνες βουλευτές, που είναι μέλη της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης, αναποδογυρίζοντας κατ' αυτόν τον τρόπο τους ελληνικούς νόμους, που, κατά τα άλλα, οι ίδιοι τηρούν στο ελληνικό Κοινοβούλιο...

Το υπουργείο Εξωτερικών από την πλευρά του -επιμένοντας ότι δεν σχολιάζει τη στάση των Ελλήνων κοινοβουλευτικών- στη σχετική ανακοίνωσή του στέκεται ιδιαίτερα στο θέμα της «αμοιβαιότητας», που επικαλείται η Τουρκία, και επιμένει:
«Στον 21ο αιώνα, η επίκληση της αρχής της αμοιβαιότητας στα ανθρώπινα δικαιώματα είναι παρωχημένη. Τα ανθρώπινα δικαιώματα δεν μπορεί να αποτελέσουν αντικείμενο διαπραγμάτευσης. Τα μέλη των μειονοτήτων είναι πολίτες των χωρών τους και η προστασία των δικαιωμάτων τους αποκλειστική ευθύνη της πολιτείας, μέρος της οποίας είναι κι αυτοί. Παρεμβάσεις τρίτων δεν χωρούν».

πηγη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: