"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Πεινασμένοι στην Αμερική

The New York Times

Αυξάνεται ο αριθμός των Αμερικανών που πεινούν σε δύσκολες εποχές και εξαρτούν σε μεγάλο βαθμό την επιβίωσή τους από την ιδιωτική φιλανθρωπία, διαπιστώνει έρευνα του εθνικού δικτύου τραπεζών τροφίμων Feeding America.
Σύμφωνα με την έρευνα, 37 εκατομμύρια άνθρωποι -χοντρικά, ένας στους οκτώ Αμερικανούς- ζήτησαν βοήθεια σε τρόφιμα από το δίκτυο πέρυσι - αύξηση 46% σε σχέση με το 2006. Με την ύφεση και την υψηλή ανεργία να έχουν μερίδιο ευθύνης, οικογένειες που πεινούν απαντώνται σε όλη τη χώρα: σε πόλεις και προάστια, σε φτωχές και μεσαίες, αλλά και σε πιο πλούσιες κοινότητες.
Σε πρόσφατη συνέντευξη Τύπου στο Λονγκ Αϊλαντ -περιοχή κατά βάση για υψηλά εισοδήματα-, τοπικές φιλανθρωπικές ομάδες μίλησαν για οικογένειες που αγωνίζονται να κρατηθούν οικονομικά και που συχνά καλούνται να επιλέξουν αν θα πληρώσουν για φαγητό, στέγη ή λογαριασμούς. Σε πολλές περιπτώσεις, το φαγητό έμενε εν τέλει εκτός επιλογής, γιατί είναι πιο εύκολο να αγνοείς την πείνα σου παρά τις απειλητικές επιστολές των ιδιοκτητών του σπιτιού σου ή της εταιρείας φυσικού αερίου. (...)

Από τους 280.000 κατοίκους του Λονγκ Αϊλαντ που ζήτησαν πέρυσι βοήθεια, μικρό μόνο ποσοστό ήταν άστεγοι ή ηλικιωμένοι. Το 39% ήταν παιδιά κάτω των 18. (...)

Το δίχτυ ασφαλείας της κυβέρνησης αποτυγχάνει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: