"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Τριπλούν...

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

1. Τʼ είχες, Γιώργο; Τ' είχα πάντα...
«Μας ανάγκασαν οι κερδοσκόποι» (!), δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου στις 3.2 για την αιφνιδιαστική ανακοίνωση των νέων φορομπηχτικών μέτρων και το πάγωμα των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων από τον πρωθυπουργό. (Όταν προεκλογικά τα εξήγγελλε ως αναγκαστικά μέτρα ο Κ. Καραμανλής ο βραχύς, ούρλιαζαν οι «προοδευτικοί» - τρομάρα μας.) Τα γνωστά, μία από τα ίδια: Δεν φταίω (ποτέ) εγώ, (πάντα) ο άλλος. Ή «αμάρτησα για το παιδί μου». Ή τουρίστας στη χώρα μου… Τώρα πώς θα τη βγάλουν καθαρή όλοι αυτοί από των οποίων τις τσέπες τα παίρνουν; Πιστεύετε αλήθεια ότι τους
ΑΠΑΣΧΟΛΕΙ; «Περί άλλα τυρβάζουν».

2. Μεγάλη εθνική επιτυχία (προσεχώς)
Τη μία παράταση μετά την άλλη παίρνει το θέμα της κατάργησης της (εξευτελιστικής) βίζας των ελλήνων πολιτών προς τις ΗΠΑ, τη μόνη χώρα της «παλαιάς Ευρώπης» για την οποία εξακολουθεί να ισχύει. Θυμάμαι πόσες φορές η (πρώην) λαμπρή Ντόρα είχε οσονούπω εξαγγείλει την κατάργησή της.
Σήμερα; Κι άλλη παράταση, προφανώς για να υπάρξουν και άλλοι εκβιασμοί από τη Μητρόπολη…
«Αναμείνατε στο ακουστικό σας» ήταν η απάντηση της ηγεσίας του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς την Ελλάδα -για άλλη μια φορά- σχετικά με την κατάργηση της χορήγησης βίζας για την πραγματοποίηση ταξιδιών στη Γη της Επαγγελίας, όπως φάνηκε από τις δηλώσεις του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα μετά τη συνάντησή του εκεί με τη Χίλαρι Κλίντον. Αυτά ο «δικός» μας.
Τι είπε ο Αμερικανός; Ο εκπρόσωπός τους τόνισε ότι «δεν υφίσταται συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για την ολοκλήρωση της διαδικασίας»… Ωχ! Τι θα ζητήσουν πάλι; Τι (άλλο) ΘΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΝ οι «δικοί» μας;

3. Με αφορμή την επίσκεψη του Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν στην Κύπρο
Με αφορμή την επίσκεψη στη Μαρτυρική Μεγαλόνησο του Γ.Γ. του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν την εβδομάδα που πέρασε και τις συνομιλίες που είχε εκεί με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Χριστόφια και τον τουρκοκύπριο ηγέτη Ταλάτ, το Σωματείο (Προσφύγων) «Αδούλωτη Κερύνεια» εξέδωσε ανακοίνωση, η οποία ανάμεσα στα άλλα αναφέρει:

… «Η λύση που συζητείται και προωθείται στο Κυπριακό έχει ως βάση της τα κατοχικά δεδομένα που έχουν δημιουργηθεί στο έδαφος το 1974 με τη βία των όπλων. Ο βίαιος γεωγραφικός διαχωρισμός του κυπριακού λαού, η εκ περιτροπής Προεδρία, η σταθμισμένη ψήφος συνιστούν κατάσταση ΑΠΑΡΧΑΪΝΤ.
Συζητείται ουσιαστικά μια ρατσιστική λύση, την οποία οι εκπρόσωποι του ΟΗΕ έπρεπε να αποκλείσουν ως θέμα αρχής, ανεξάρτητα αν τοπικά υποστηρίζεται από κάποιους.
Η Τουρκία εξευμενίζεται αντί να καλείται να συμμορφωθεί με την Οικουμενική Διακήρυξη για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και τον Καταστατικό Χάρτη του ΟΗΕ...

Ως πολίτες της Διεθνούς Κοινότητας σας καλούμε:
- Να προωθήσετε ιδέες και προτάσεις στο Κυπριακό οι οποίες να στοχεύουν στην αποκατάσταση της Διεθνούς Νομιμότητας στην Κύπρο, η οποία είναι δυνατόν να επιτευχθεί μόνο με έναν τρόπο:
Με την απελευθέρωση της Κύπρου από την τουρκική κατοχή. Αυτό απαιτεί την αποχώρηση όλων των τουρκικών κατοχικών στρατευμάτων και εποίκων και την αποκατάσταση της κυριαρχίας και εξουσίας της κυπριακής κυβέρνησης πάνω σε ολόκληρη την Κύπρο.
Όταν γίνει τούτο, θα ανοίξει ο δρόμος για τους πρόσφυγες και εκτοπισμένους, έλληνες, τούρκους, αρμενίους και μαρωνίτες Κύπριους να επιστρέψουν στα σπίτια και τις περιουσίες τους και να αποκατασταθεί ο δημογραφικός χαρακτήρας της Κύπρου.
Τότε και μόνον τότε, υπό την αιγίδα του ΟΗΕ, ο κυπριακός λαός θα μπορέσει να αποφασίσει για ένα Δημοκρατικό Σύνταγμα σύμφωνα και με το Διεθνές Δίκαιο, το οποίο θα εκφράζει τις προσδοκίες και τα οράματα όλων των Κυπρίων, ώστε όλοι να ζήσουμε σε ειρήνη στην κοινή μας Πατρίδα»…

Προσυπογράφουμε και με τα δυο μας χέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια: