"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Απόσπασμα από ένα νέο βιβλίο

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΥ

Όταν συνομιλείς με τον εξ Ανατολών γείτονα, ΟΦΕΙΛΕΙΣ να βάζεις προϋποθέσεις, αλλιώς ΔΕΝ έχεις μάθει τίποτα από Ιστορία, από Γεωγραφία, από Γεωπολιτική…
Αναφέρει σε κάποιο σημείο στο νέο του βιβλίο ο Μιχάλης Χαραλαμπίδης («Από το ΠΑΣΟΚ στο ΚΚΚΑΣΟΡ. Ο εκφυλισμός ενός ιστορικού εγχειρήματος», Εκδόσεις Στράβων, με εξώφυλλο ένα από τα τέρατα-Γοργόνες της Μυθολογίας, έναν κατάλληλα για την περίσταση παρουσιαζόμενο ερυθρόμορφο -κοκκίνισε από την ντροπή του;- αμφορέα που βρίσκεται σε μουσείο του Μονάχου):
«Μια νέα Νυρεμβέργη για την περιοχή θα αποξηράνει θα έλεγε ο Μπρεχτ την μήτρα που αναπαράγει την ιδεολογία του θανάτου, της γενοκτονίας και της βίας, τον κεμαλικό ρατσισμό. Μετά την καταδίκη της Ναζιστικής Αλητείας, να καταδικαστούν οι πρόδρομοι και οι συνεχιστές της, η κεμαλική Αλητεία.
Ο πρόεδρος και η κυρία Μπους μετά την επίσκεψη στο Άουσβιτς οφείλουν να προσκυνήσουν και στα Άουσβιτς και Ματχάουζεν της Μικράς Ασίας που είναι διάσπαρτα στα βουνά, στις πεδιάδες, στα ποτάμια της. Εκεί εξοντώνονταν και εξοντώνονται οι λαοί, στα Ματχάουζεν εν ροή, στις πορείες του θανάτου στο Ερζερούμ, στο Βαν, στην Κερασούντα, στο Λίτσε. Αυτά όλα, ακόμη μένουν ατιμώρητα. Όπως ατιμώρητοι μένουν οι Δήμιοι του Ιμραλί. Η θέση του Αμπτουλλάχ Οτζαλάν δεν είναι στο Iμραλί, είναι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων για την επίλυση του κουρδικού ζητήματος στα πλαίσια της επίλυσης του τουρκικού προβλήματος.».
(Αφιερωμένο εξαιρετικά στον σημερινό αντιπρόεδρο της κυβέρνησης)

Δεν υπάρχουν σχόλια: