"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Η ιθαγένεια δεν εμπορεύεται...

Γράφει ο Ευγένιος Ανδρικόπουλος
στο Ελληνικό Καφενείο

Δεν είναι κύριε Παπανδρέου είδος αγοραίο.. Δεν ανήκει στα προς διαπραγμάτευση ψηφοθηρικά ανταλλάγματα που διατίθενται από τα πανέρια της οδού Αθηνάς σε κάθε ενδιαφερόμενο μετανάστη. Δεν μεταφράζεται σε φορολογητέα ύλη επί της οποίας να επιλαμβάνεται ο εκάστοτε London School of Economics για την είσπραξη του κρατικού μερίσματος. Δεν είναι είτε προς αντιπαροχή είτε προς υποθήκευση στους τραπεζίτες ακίνητη ιδιοκτησία.. Και πέρα και πάνω απ’ όλα δεν ανήκει στο εθνικό κτηματολόγιο αλλά στην ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ!!!
Στην ποτισμένη με αίμα συνείδηση του Έλληνα κύριε Παπανδρέου.. Αίμα απελευθερωτικό. Σαν λίπασμα εμπλουτισμένο με τις ζωογόνες πρωτεΐνες των πατριωτικών του βιωμάτων. Της συλλογικής αλλά και της ατομικής του τρικυμιώδους ιστορίας. Της αειθαλούς του εθνικής παιδείας. Γι αυτό μετεξελίχθηκε σε κύτταρο των κυττάρων του.

Η μοναδική του εναπομείνασα περιουσία. Με μια λέξη.
Η ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ του.

Μπορεί στο διεθνές χρηματιστήριο αξιών η μετοχή του νομικού της φορέα να έχει εκπέσει. Δεν ευθύνεται όμως ο ίδιος ως λαός. Αλλά οι εγκάθετοι τής άρχουσας τάξης κυβερνήτες του. Αυτοί φέρουν ακεραία την ευθύνη ως προς την μειοδοτική διαχείριση της κρατικής οντότητάς του. Όμως ως εκεί.

Γιατί η πολιτισμική της αξία παραμένει στα ύψη.

Χάρη στους οραματιστές «ιθαγενείς» της. Κυρίως των ανά την υφήλιο αναγνωρισμένων από τους κλασσικούς της χρόνους. Αλλά και τους παγκοσμίως βραβευμένους νεότερους από τα διαχρονικά μηνύματα των οποίων ανέσυρε τις μεταφυσικές του αξίες. Για να τις εντάξει στα συντάγματα ενός κράτους-άλλοτε και προ της ιδιωτικής τηλεοπτικής εισβολής-φάρου πνευματικού.. Πάντοτε υπό την ίδια επωδό. Πως η διαφύλαξη τους επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων.
Και οπωσδήποτε όχι, κ. πρόεδρε των προεκλογικών ψευδαισθήσεων, των «Ελλήνων» μιας λαθραίας εισαγωγής που στην πελατειακή σας λογική θα τους ορίσετε πραξικοπηματικά ως «γιαλαντζί» ιθαγενείς.. Επειδή αυτοί δεν έχουν πατέρα, γιο ή αδελφό ξάδελφο και θείο στα ιερά κόκαλα των οποίων να ομνύουν πίστη στα ιδεώδη τους.

Ποια έστω η εξ αγχιστείας σχέση με την μαρτυρική διαδρομή του Έλληνα από τον Μαραθώνα ως το Μεσολόγγι και την αντίσταση του σαράντα ως την αιματοβαμμένη Κύπρο, που προφορικά ή εγγράφως δηλώνεται για να τους παραχωρηθεί έτσι ανέξοδα η ελληνική ιθαγένεια; Καμιά.
«Οι έλληνες(!) γιορτάζουν την απελευθέρωσή τους από τους Γερμανούς» δήλωσε τηλεοπτικά για την 28η Οκτωβρίου μια έγχρωμη στο τρίτο πρόσωπο του πληθυντικού. Κάτι σαν να αναφερόταν σε μια διαφορετική τής δικής της αμερικανική ανθυπο-εθνότητα. Μόνον που η Ελλάς δεν είναι ο πέραν των ομηρικών ηράκλειων στηλών «πολυπολιτισμικός» συρφετός του Κίσσιγκερ ή του Μακάρθυ. Είναι πρωτίστως έθνος με ενιαία, δική του και κυρίως θεμελιώδη τού δυτικού πολιτισμού γλώσσα, ήθη, έθιμα και παραδόσεις. Και αν τα αμερικανοτραφέντα ή θατσεροτραφέντα μέλη της κυβέρνησης των μετεκλογικών παραισθήσεων, δεν το έχουν καταλάβει, καιρός να το αντιληφθούν πριν βρεθούν προ δυσάρεστων εκπλήξεων.
Άλλο υπηκοότητα κι άλλο ιθαγένεια..

Ευγένιος Ανδρικόπουλος
eandrik@otenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: