"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΑΡΑ ΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ bonus 12,5 εκατ. στα golden boys της Εθνικής

Παρά την απαγόρευση του νόμου και με πρόσχημα τους εργαζομένους η διοίκηση της Εθνικής έδωσε μπόνους 17 εκατ. ευρώ.
Αλλά από αυτά, οι 10.000 εργαζόμενοι έλαβαν μόλις τα 4,5 εκατ. (450 κάθε εργαζόμενος) και τα υπόλοιπα 12,5 εκατ. τα έλαβαν οι σύμβουλοι και τα υψηλόβαθμα στελέχη.
«Η διοίκηση της Εθνικής χωρίς διαβούλευση με τον Σύλλογο Υπαλλήλων αποφάσισε να μοιράσει ψίχουλα στους εργαζόμενους και κράτησε τη μερίδα του λέοντος για τους συμβούλους και την ομάδα παραδιοίκησης που έχει αναπτύξει πέριξ αυτής», αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΣΥΕΤΕ. Και συνεχίζει δηκτικά: «Αυτή τη φορά τα golden boys δεν μπόρεσαν να μετάσχουν στη λεία καθώς το απαγορεύει ο νόμος με τον οποίο δόθηκαν τα 28 δισ. της κρατικής βοήθειας, αλλά διατήρησαν τη λεόντειο συμφωνία για τους άμεσους συνεργάτες τους».
Και ο Σύλλογος βιάζεται να απολλαγεί από τον, υποδειχθέντα από τη Ν.Δ., διοικητή: «Αυτή η τακτική με τις διαδικασίες άρσης του διαλόγου που καθιέρωσε ως πρόεδρος της Ενωσης Ελληνικών Τραπεζών ηττήθηκε και στο θέμα της κλαδικής σύμβασης και η κατάληξη αυτής της "ετσιθελικής" πρακτικής αυταρχισμού οδηγεί στην ιδιώτευση...».
πηγη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: