"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ενα σχόλιο «χωρίς λόγια»

Tου Ν. Α. Κωνσταντοπουλου

Τεσσερις εισαγγελείς, 1.000 αστυνομικοί και ελικόπτερο της Αστυνομίας θα είναι επί ποδός το απόγευμα της Κυριακής. Δεν περιμένουν τρομοκρατική επίθεση. Ούτε έχουμε την πορεία για την επέτειο του Πολυτεχνείου και θέλουν ν’ αποτρέψουν τυχόν επεισόδια. Παιχνίδια αθλητικά θα γίνουν.

Τεσσερις εισαγγελείς θα βρίσκονται την Κυριακή στο γήπεδο «Γ. Καραϊσκάκης», για τον ποδοσφαιρικό αγώνα, Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός. Δεν θα πάνε για να παρακολουθήσουν το ντέρμπι, όπως, πιθανόν, θα επιθυμούσαν. Θα πάνε για να επιβλέψουν, να μη γίνουν έκτροπα εντός κι εκτός γηπέδου, στ’ αποδυτήρια και στους άλλους χώρους του γηπέδου.

Περιπου 1.000 αστυνομικοί θα «επιστρατευθούν» για την τήρηση της τάξης στον συγκεκριμένο αγώνα και για εκείνον του μπάσκετ, που θα επακολουθήσει στο «Ειρήνης και Φιλίας», με αντιπάλους τις ίδιες ομάδες. Επί πλέον, ελικόπτερο της αστυνομίας θα υπερίπταται του γηπέδου για να διασφαλίσει πως οι ομάδες θα φθάσουν ομαλώς στον προορισμό τους.

Αυτα και μονον αρκούν για να σχολιασθεί, χωρίς περαιτέρω λόγια, η κατάντια, στην οποία έχουμε φτάσει. Δεν χρειάζονται άλλα λόγια. Πώς είναι κάποιες πολύ χαρακτηριστικές γελοιογραφίες, που για λεζάντα, έχουν το γνωστό «χωρίς λόγια»; Ε, κάπως έτσι είναι κι αυτό το «σχόλιο»...

ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: