"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


«Ερρίκος Ντυνάν» εναντίον Ελληνικού Δημοσίου και MIG

Διαταγή πληρωμής εξέδωσε η διοίκηση του Νοσοκομείου «Ερρίκος Ντυνάν» σε βάρος του Δημοσίου, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (ΕΕΣ) και του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης.
Το ποσό ανέρχεται στα 24,1 εκατομμύρια ευρώ και αφορά οφειλή του υπουργείου Υγείας για χρησιμοποίηση 30 θέσεων εντατικής θεραπείας του εν λόγω νοσοκομείου για λογαριασμό του ΕΣΥ.
Σύμφωνα με τον κ. Μαρτίνη, η διαταγή εκδόθηκε προκειμένου να καταρριφθεί η καταγγελία της τράπεζας «Marfin» ότι είναι επισφαλές το δάνειο 86 εκατομμυρίων ευρώ που χορήγησε το 2006 στο «Ερρίκος Ντυνάν» και δεν προτίθεται να επιδώσει τη διαταγή πληρωμής. Οπως διευκρίνισε στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, θα υπάρξει συνεννόηση για το χρέος με το υπουργείο Υγείας. Πρόσθεσε πως η αξία των ακινήτων του νοσοκομείου και οι απαιτήσεις του προς το Δημόσιο υπερκαλύπτουν το ποσό του δανείου.
«Μετά την έναρξη της λειτουργίας της Μαιευτικής Γυναικολογικής Κλινικής ΓΑΙΑ του Νοσοκομείου μας, οι μάσκες έπεσαν και η Marfin Popular Bank καταγγέλλει τις δανειακές συμβάσεις που είχαμε συνάψει από το τέλος του 2006», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Μαρτίνης, προσθέτοντας πως «η ενέργεια αυτή είναι αποδεδειγμένα καταχρηστική και συνιστά, κατά την άποψη νομικών συμβούλων μας, πράξη εμπάθειας και εκβίασης».
ΠΗΓΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: