"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Καταδίκη σε θάνατο για «μαγεία» !!!

ΡΙΑΝΤ. Αντιμέτωπος με το ικρίωμα κινδυνεύει να βρεθεί τις επόμενες ημέρες ο 46χρονος Λιβανέζος Αλί Χουσεΐν Σμπατ, ο οποίος, στις 9 Νοεμβρίου, καταδικάστηκε στην εσχάτη των ποινών από δικαστήριο της Σαουδικής Αραβίας για «μαγεία».
Ο Σμπατ, σιίτης μουσουλμάνος και πατέρας τεσσάρων παιδιών, είχε βρεθεί στη σουνιτική Σαουδική Αραβία, όπου συνελήφθη από την αστυνομία ηθών, για το καθιερωμένο προσκύνημα στη Μέκκα και τη Μεδίνα, ύστερα από την επίσκεψή του στους ιερούς χώρους των σιιτών, στο Ιράν.

Το «έγκλημα» που ομολόγησε, ενώπιον δικαστηρίου, ο άτυχος Σμπατ ήταν ότι στο παρελθόν εργαζόταν σε μικρό τηλεοπτικό σταθμό της χώρας του, όπου εμφανιζόταν να προλέγει το μέλλον τηλεθεατών. Η υπόθεση έχει θορυβήσει την κοινή γνώμη του Λιβάνου, μιας χώρας με έντονες θρησκευτικές και πολιτικές διαιρέσεις μεταξύ σουνιτών και σιιτών.

ΠΗΓΗ: ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: