"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Παιδόφιλος διευθυντής δημοτικού

Της ΜΑΡΙΑΣ ΡΙΤΖΑΛΕΟΥ

Τους 158 φτάνουν οι εντοπισμένοι μέσω Λουξεμβούργου χρήστες του Διαδικτύου στη χώρα μας, οι οποίοι κατείχαν ή διακινούσαν υλικό παιδικής πορνογραφίας σύμφωνα με τα στοιχεία της Ιντερπόλ.
Χθες στον μακρύ κατάλογο προστέθηκε ένας 36χρονος ιδιωτικός υπάλληλος από τα Φάρσαλα Λάρισας, ενώ σοκ έχει προκαλέσει η σύλληψη 44χρονου διευθυντή δημοτικού σχολείου στην Καβάλα

Η επιχείρηση των Τμημάτων Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Αθήνας και Θεσσαλονίκης, που φέρει την κωδική ονομασία «Τσάρλι», έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής σε δεκάδες συλλήψεις, μετά μάλιστα και την άρση του απορρήτου επικοινωνίας μέσω του Διαδικτύου που διέταξε με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Τελευταίος στη λίστα ένας 36χρονος από τα Φάρσαλα, ο οποίος συνελήφθη αργά το βράδυ του Σαββάτου ύστερα από έφοδο που έκαναν στο σπίτι του αστυνομικοί της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Θεσσαλονίκης. Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν περισσότερες από 2.000 φωτογραφίες πορνογραφικού περιεχομένου με πρωταγωνιστές παιδιά. Ο ίδιος φέρεται να ομολόγησε ότι κατείχε αυτό το υλικό, αρνήθηκε, όμως, ότι το διακινούσε σε άλλους χρήστες.

Σάλο, όμως, έχει προκαλέσει η σύλληψη 44χρονου διευθυντή δημοτικού σχολείου στην Καβάλα, με τις ίδιες κατηγορίες. Ο εκπαιδευτικός συνελήφθη στο σπίτι του στη Χρυσούπολη και στην κατοχή του βρέθηκαν τρεις σκληροί δίσκοι και ένα DVD με υλικό παιδικής πορνογραφίας, καθώς επίσης και μικροποσότητα χασίς.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη και άλλων κατόχων τέτοιου υλικού, που σε μερικές περιπτώσεις ξεπερνά και την πιο αρρωστημένη φαντασία, καθώς μεταξύ των εικόνων υπάρχουν και άσεμνες με βρέφη και παιδιά 3-4 χρόνων.
ΠΗΓΗ ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: