"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Οι ιρανικές αρχές τής κατέσχεσαν το Νόμπελ Ειρήνης!

ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ Ειρήνης με το οποίο τιμήθηκε το 2003 η Ιρανή δικηγόρος Σιρίν Εμπαντί κατέσχεσαν οι ιρανικές αρχές, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Νορβηγίας Γιόνας Γκαρ Στόρε, επισημαίνοντας ότι «είναι η πρώτη φορά που οι αρχές μίας χώρας κατάσχουν ένα βραβείο Νόμπελ Ειρήνης».
Το υπουργείο Εξωτερικών διευκρινίζει ότι κάλεσε τον Ιρανό επιτετραμμένο στο Όσλο για να διαμαρτυρηθεί για τη στάση των ιρανικών αρχών και να του μεταφέρει τις ανησυχίες του σχετικά με την κατάσταση της Εμπαντί και των οικείων της.
Οι αρχές του Ιράν αφαίρεσαν το βραβείο από τραπεζική θυρίδα στην οποία το είχε τοποθετήσει η Εμπαντί. Η δικηγόρος είχε βραβευθεί για τη δράση της στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ στην πρόσφατη κρίση στο Ιράν είχε ταχθεί υπέρ της επανάληψης των προεδρικών εκλογών. Αν και ζει στις ΗΠΑ από το 2003, «στην ουσία ως εξόριστη», έχει δηλώσει ότι σχεδιάζει να επιστρέψει στη χώρα της, ακόμη και αν κινδυνεύει να συλληφθεί.
ΠΗΓΗ ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: