"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Χωρίς παιδίατρο για μήνες η Ιθάκη

Της Ελενας Καρανατση

Ο δρόμος ενός παιδιάτρου για την Ιθάκη φαίνεται... αρκετά μακρύς, αν κρίνει κανείς από το ότι το μικρό νησί των Επτανήσων παραμένει εδώ και επτά μήνες χωρίς γιατρό για τα παιδιά.
Παρά τις αλλεπάλληλες προκηρύξεις για την κάλυψη της κενής θέσης, οι διαδικασίες απέβησαν άκαρπες, καθώς κανένας παιδίατρος δεν έχει εκδηλώσει ενδιαφέρον για να παράσχει τις υπηρεσίες του στον παιδικό πληθυσμό της Ιθάκης.

Κατά συνέπεια, τα παιδιά είτε ξετάζονται από παθολόγο και γιατρό γενικής ιατρικής είτε μεταφέρονται στην Κεφαλονιά ή την Πάτρα.
«Φτάσαμε στο σημείο να σκεφτόμαστε μήπως βρούμε γιατρό από το νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας και να του κάνουμε εμείς ως δήμος τα έξοδα, για να έρθει», ο δήμαρχος Ιθάκης κ. Γ. Βασιλόπουλος.
Το πρόβλημα άρχισε να διαφαίνεται πριν από πέντε χρόνια όταν παραιτήθηκε ο παιδίατρος, ο οποίος καταγόταν από την Ιθάκη, αλλά αποφάσισε να φύγει. Οι παιδίατροι που ακολούθησαν δεν παρέμειναν για αρκετό διάστημα και σε ορισμένες περιπτώσεις βρίσκονταν στο νησί μόνο για δύο φορές την εβδομάδα. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από τέσσερα χρόνια, σε περίοδο που δεν υπήρχε παιδίατρος, ένα μωρό είχε χάσει τη ζωή του.
ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: