"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Έχουμε την τρομοκρατία που μας αξίζει

Γράφει ο ΠΡΟΚΟΠΙΟΣ


Υποθέτω διαβάζετε παντού αναλύσεις με σενάρια και εκτιμήσεις για τη νέα μορφή της τρομοκρατίας. Λογικά κάποιοι θα αναδεικνύουν την πιθανότητα οι τρομοκράτες να εξυπηρετούν σχέδια ξένων κύκλων που θέλουν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα. Μόνο που όσο ακούω αυτήν τη φούσκα, άλλο τόσο θέλω να την αποσταθεροποιήσω και εγώ.

Πρώτον, επειδή κανένας ξένος κύκλος δεν μπορεί να αποσταθεροποιήσει την Ελλάδα καλύτερα από τους Έλληνες.

Δεύτερον, επειδή οι μεθοδεύσεις αυτές είναι ξεπερασμένες, ζουν μόνο μέσα σε μυαλά που μεγάλωσαν μετά τον εμφύλιο και νομίζουν ότι τέτοιες δουλειές γίνονται με τον παραδοσιακό τρόπο.

Η λογική λέει ότι έχουμε να κάνουμε με παιδιά των Εξαρχείων που, του κερατά, δεν επιδεικνύουν και καμία αρτιότητα στην επιχειρησιακή δράση. Καλάσνικοφ σήμερα βρίσκεις τόσο εύκολα, όσο και ηρωίνη στην Ομόνοια. Μηχανάκια κλέβουν ακόμη και τα χαμίνια από το Μενίδι, δεν υπάρχει πρόβλημα. Και στην τελική, σου θυμίζω ότι νούμερα όπως οι Ξηροί κατάφεραν να οργανώσουν επιχειρήσεις στις οποίες υποθέταμε ότι μπορεί να συμμετείχε και η Μοσάντ. Αηδίες!
Έχουμε την τρομοκρατία που μας αξίζει.
Με επιχειρησιακούς απογόνους λήσταρχων της αυγής του 20ού αιώνα, απέναντι σε μια αστυνομία ερασιτεχνών.
Κατά τα λοιπά, μην περιμένετε να αλλάξει κάτι ο Χρυσοχοΐδης, ο Οικονόμου και ο Ραχωβίτσας. Ας είμαστε στοιχειωδώς σοβαροί. Όταν βάφεις την πρόσοψη ενός οίκου ανοχής δεν σημαίνει ότι αλλάζει και το καθεστώς λειτουργίας. Κάτι τέτοιο συνέβη στη χώρα με τις εκλογές.
Και για να είμαι ειλικρινής, φοβούμαι ότι τη χώρα που έχουμε τώρα δεν θα τη διαθέτουμε ακριβώς ως έχει στο τέλος του χρόνου. Είναι εξαιρετικά πιθανό να μετατραπεί σε πάρκινγκ ή σε μάντρα οικοδομικών υλικών. Αυτό δεν είναι απαραίτητα απογοητευτικό, μπορεί να έχεις όλα τα υλικά για να χτίσεις κάτι καινούργιο από την αρχή.

ΠΗΓΗ: ΠΑΡΟΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια: