"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Η απαγορευμένη για τον υπουργό λέξη

«Ο υπουργός Οικονομικών δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιεί αυτή τη λέξη», απάντησε χθες ο κ. Γ. Παπακωνσταντίνου σε ερώτηση που του έγινε με αφορμή την αναφορά του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου περί αποφυγής «χρεοκοπίας» της Ελλάδας.

Ωστόσο, μπορεί να απέφυγε να πει τη λέξη «χρεωκοπία» ο κ. Παπακωνσταντίνου, όμως δεν απέφυγε να την υπονοήσει. Κάνουμε συγκεκριμένες πολιτικές επιλογές, με στόχο να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών, για να μπορεί η Ελλάδα να δανειστεί και να μη γίνει αύτο που αναφέρθηκε πριν, απάντησε σε άλλη ερώτηση ο υπουργός, εννοώντας φυσικά ότι οι επιλογές αυτές θα βοηθήσουν να μην χρεοκοπήσει η χώρα. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, το συμπέρασμα είναι το ίδιο. Αν δεν γίνουν οι απαραίτητες διαρθρωτικές αλλαγές, η χώρα κινδυνεύει να μη βρίσκει δανειστές και κατ’ επέκταση να εισέλθει σε κατάσταση χρεοκοπίας.
ΠΗΓΗ: KAΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: