"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Θα εξαγοράσει τον ΟΤΕ όταν βρει τα 4 δισ. ευρώ !!!

Μια νέα εκδοχή των σχεδίων της κυβέρνησης για τον ΟΤΕ έδωσε χθες ο υφυπουργός Υποδομών κ. Νίκος Σηφουνάκης. Είπε πως η απόκτηση μετοχών του Οργανισμού από το Δημόσιο δεν θα γίνει το 2010, καθώς δεν περιλαμβάνεται σχετικό κονδύλι στον νέο προϋπολογισμό. Ωστόσο, σημείωσε, ότι «οι δεσμεύσεις μας παραμένουν ίδιες στο ακέραιο».

Μία ημέρα νωρίτερα, ο κ. Σηφουνάκης είχε πει κάτι πιο ρεαλιστικό. Οτι, δηλαδή, εάν το Δημόσιο αποφασίσει να επανακτήσει τον ΟΤΕ θα πρέπει να καταβάλλει 4 δισ. ευρώ, τα οποία δεν διαθέτει. Φαίνεται, όμως, πως κάποιοι στο κυβερνών κόμμα ενοχλήθηκαν. Εκτός εάν μελέτησαν ενδελεχώς τις δημοσιονομικές προοπτικές της χώρας και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι είναι πιθανό σε έναν επόμενο προϋπολογισμό να εξευρεθούν 4 δισ. ευρώ για να περάσει και πάλι υπό πλήρη κρατικό έλεγχο ο ΟΤΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: