"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Kάτω τα χέρια απο τον πρύτανη – υπόδειγμα!

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ
Γράφει η ΑΤΡΟΠΟΣ

Χάρμα είναι αυτός ο πρύτανης του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ο Μυλόπουλος ντε! Και πρότυπο, όχι μόνο για τους πρυτάνεις, αλλά για καθένα και καθεμία με σημαντική θέση στο δημόσιο βίο.

Με τη στάση του δίδαξε ειλικρίνεια, αποφασιστικότητα, μαχητικότητα! Πραγματικός δάσκαλος!

Μπορεί, πριν από 70 μέρες, να παρότρυνε ο ίδιος τους εργολαβικούς υπαλλήλους να καταλάβουν το Πανεπιστήμιο -όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης- αλλά στο τέλος τους… κατακεραύνωσε!

Μπορεί, επί 70 μέρες, να έκλεινε τα μάτια του και τη μύτη του για να μη βλέπει και να μη μυρίζει τη χωματερή των σκουπιδιών μέσα στο Ίδρυμα που διοικεί, αλλά στο τέλος… κατήγγειλε τους υπεύθυνους!

Μπορεί, επί 70 μέρες, να έκλεινε και τα αυτιά του για να μην ακούει φοιτητές και συναδέλφους του καθηγητές, που κατήγγειλαν ότι τους χτυπούσαν επειδή προσπαθούσαν να μαζέψουν τα σκουπίδια, αλλά στο τέλος… αποδοκίμασε τη βία!

Μπορεί, επί 70 μέρες, να σιωπούσε για τη διάλυση του Πανεπιστημίου, αλλά στο τέλος… βρήκε το σθένος να μιλήσει μη αναστρέψεις βλάβες!

Δίδαξε ο άνθρωπος, σας λέω.

Μην ακούτε τους συνωμοσιολόγους, που υποστηρίζουν ότι χρησιμοποίησε την κατάληψη (αν είναι δυνατόν) για να πετύχει στην πράξη την κατάργηση του νέου νόμου…

Ούτε τους μεμψίμοιρους, που ισχυρίζονται ότι δήθεν καθυστέρησε να αντιδράσει και το έκανε μόνο όταν ξεσηκώθηκε το σύμπαν, όταν τα ΜΜΕ άρχισαν να μεταδίδουν καθημερινά τα νέα απ’ τη χαβούζα του Πανεπιστημίου, και όταν η εισαγγελία ζήτησε στοιχεία για την κατάσταση…

Μην ακούτε τους υπονομευτές του, που φτάνουν στο σημείο (άκουσον άκουσον) να του προσάπτουν ότι κινήθηκε όταν οι αρουραίοι άρχισαν να κάνουν επιδρομές στις αίθουσες διδασκαλίας και δυο φοιτητές έπαθαν σταφυλόκοκο…

Λιγότερη ανανδρία, κύριοι και κυρίες, για τον πρύτανη – υπόδειγμα!

Τι θα πει καθυστέρησε;

Και τι εννοείτε λέγοντας ότι και η Τουρκία κήρυξε τον πόλεμο στη Γερμανία, όταν οι Ναζί είχαν ήδη συνθηκολογήσει, και έτσι έμεινε στην Ιστορία με το όνομα «Ο επιτήδειος ουδέτερος»;

Δηλαδή, η Ελλάδα θέλει (και αντέχει) διαφορετικό είδος πρύτανη;

Μήπως έχει διαφορετικό είδος βουλευτή, υπουργού, δημάρχου, εφοριακού, πολεοδόμου, και πάσης φύσεως δημόσιου λειτουργού;

Ναι, το ξέρω αυτή η Ελλάδα χρεοκόπησε και αυτά είναι τα σύμβολά της…

Θέλουμε να την αλλάξουμε; 

Γιατί εμένα μου φαίνεται ότι πολλοί (μα πάρα πολλοί) ονειρεύονται τη μαγική επιστροφή στο 2008! Τότε που τρώγαμε απ’ τα δανεικά, προβληματιζόμαστε για το νέο τζιπ που θα αγοράσουμε, βολευόμασταν με τον Καραμανλή που στη μία το μεσημέρι έφευγε απ’ το Μαξίμου και πήγαινε για σουβλάκια και, όταν αποφασίσαμε να τον αλλάξουμε, επιλέξαμε τον Παπανδρέου που μας παραμύθιαζε ότι θα μας προσφέρει ακόμη περισσότερα, γιατί «λεφτά υπάρχουν».

Αφού μας αρέσει το παραμύθι και μας χαλάει η αλήθεια, γιατί διαμαρτυρόμαστε;

Δεν υπάρχουν σχόλια: