"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: Πάνω από 30 εκ. ξένοι τουρίστες στο 11μηνο του 2012

Περισσότεροι από 30 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες επισκέφθηκαν την Τουρκία την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2012, αριθμός αυξημένος κατά 0,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού της Τουρκίας, ο αριθμός των ξένων τουριστών το Νοέμβριο ήταν αυξημένος- σε ετήσια βάση -κατά 2%.

Η μεγαλύτερη ομάδα ξένων τουριστών στην Τουρκία ήταν Γερμανοί και ακολούθησαν οι Ρώσοι και οι Βούλγαροι, όπως αναφέρει σε σχετικό δημοσίευμά της η εφημερίδα «Ντνέβνικ» της Σόφιας.

Η Κωνσταντινούπολη ήταν πρώτη στην προτίμηση των ξένων τουριστών που επισκέφθηκαν το παραπάνω διάστημα την Τουρκία, με «μερίδιο» 44,61%.

Εξάλλου, περίπου 33 εκατομμύρια τουρίστες εκτιμά ο πρόεδρος της Ένωσης Τουρκικών Ταξιδιωτικών Πρακτορείων (TURSAB) Μπαρασάν Ουλουσόι πως θα υποδεχθεί η Τουρκία το 2013.

Σύμφωνα με τον κ. Ουλουσόι, κατά το ίδιο διάστημα τα έσοδα από τον τουρισμό αναμένεται να διαμορφωθούν γύρω στα 25,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Την πρώτη θέση στις προτιμήσεις των τουριστών αναμένεται να κατακτήσει η Αττάλεια, ακολουθούμενη από την Κωνσταντινούπολη, τη Μούγλα, το Αϊδίνιο και την περιοχή της Καππαδοκίας.

«Παρά το γεγονός ότι το 2012 ήταν μία δύσκολη χρονιά για τον κόσμο αλλά και τη χώρα μας σε ό,τι αφορά τα οικονομικά ζητήματα, δεν βιώσαμε δραματικές μειώσεις στον τουριστικό τομέα» σημείωσε ο κ. Ουλουσόι σχολιάζοντας τη μικρή μείωση που παρατηρήθηκε στην τουριστική κίνηση το πρώτο δεκάμηνο του τρέχοντος έτους.

Σύμφωνα με τον κ. Ουλουσόι, οι περισσότεροι Τούρκοι πολίτες ταξιδεύουν κυρίως στο εξωτερικό κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. «Η Ιταλία, οι χώρες της Κεντρικής Ευρώπης, η Πράγα, η Βιέννη, η Βουδαπέστη, οι βαλκανικές χώρες, η Ελλάδα, η Συρία, η Ισπανία, η Βουλγαρία, η Γαλλία, η Γερμανία, η Κροατία και η Ρωσία είναι τα μέρη που προτιμούν κυρίως οι Τούρκοι για τις διακοπές τους στο εξωτερικό», εξήγησε.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: