"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


IΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ - ΠΑΚΙΣΤΑΝ: Φοιτήτριες διαδήλωσαν κατά της μετονομασίας της σχολής σε «Μαλάλα» !!! - Τελικά κάποιες μαχμουτόπληκτες γυναίκες είναι ΑΞΙΕΣ ΤΗΣ ΤΥΧΗΣ ΤΟΥΣ...

Δεκάδες φοιτήτριες στο Πακιστάν διαδήλωσαν σε διαμαρτυρία για τη μετονομασία της σχολής τους σε «Μαλάλα» καθώς φοβούνται ότι έτσι θα γίνουν στόχος των Ταλιμπάν, όπως η 15χρονη Μαλάλα Γιουσαφζάι.

Περίπου 150 φοιτήτριες αρνήθηκαν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα στη Δημόσια Σχολή Θηλέων «Μαλάλα» του Σαΐντου Σαρίφ, στην κοιλάδα Σαβάτ, απ' όπου κατάγεται και η Μαλάλα Γιουσαφζάι.


Τα κορίτσια έσκισαν φωτογραφίες της 15χρονης, την οποία κατηγορούν ότι εγκατέλειψε το Πακιστάν επειδή έφυγε (βαριά τραυματισμένη πάντως) στη Βρετανία για νοσηλεία.


Η πακιστανική κυβέρνηση έχει μετονομάσει πολλά σχολεία σε «Μαλάλα» μετά την επίθεση που δέχτηκε η 15χρονη από Ταλιμπάν που την πυροβόλησαν στο κεφάλι επειδή αγωνιζόταν για το δικαίωμα των κοριτσιών στην εκπαίδευση.


Οι φοιτήτριες ζήτησαν πολλές φορές από τη διεύθυνση της σχολής του Σαΐντου Σαρίφ να αφαιρεθεί η πλάκα με την καινούρια ονομασία για να μην προσελκύσει την προσοχή των Ταλιμπάν και να μην στοχοποιηθούν και οι ίδιες, εξήγησε μία από αυτές, η Σαΐστα Άχμεντ. «Είμαστε φτωχοί, δεν μπορούμε ν' αφήσουμε [να μας επιτεθούν] και θα υποφέρουμε επειδή εκείνη έφυγε στη Βρετανία», υποστήριξε το κορίτσι.


«Η Μαλάλα είναι στη Βρετανία αλλά τα υπόλοιπα κορίτσια θα μείνουν στη Σαβάτ. Εκείνη δεν θα επιστρέψει στο Πακιστάν, γιατί λοιπόν να δώσουν το όνομά της στη σχολή;»
, δήλωσε μια άλλη διαδηλώτρια, η 19χρονη Μα Μουρ.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο των τοπικών Αρχών, τον Νιάζ Άλι, οι νεαρές γυναίκες ήταν «εξοργισμένες και επιθετικές» και κατέστρεψαν ένα πορτρέτο της Μαλάλα που είχε αναρτηθεί σε έναν τοίχο του σχολείου. «Σταμάτησαν την κινητοποίηση αφού τους υποσχεθήκαμε ότι θα μεταφέρουμε το αίτημά τους στις Αρχές», πρόσθεσε.



Η Μαλάλα Γιουσαφζάι έγινε γνωστή το 2009 όταν δημιούργησε ένα μπλογκ και άρχισε να γράφει καταγγέλλοντας τη δράση των Ταλιμπάν στο Σαβάτ. Μετά την επίθεση που δέχτηκε και τον βαρύ τραυματισμό της μεταφέρθηκε στη Βρετανία για νοσηλεία. Ο πατέρας της, που είναι καθηγητής, ορίστηκε πριν από μερικές ημέρες ειδικός σύμβουλος του ΟΗΕ για θέματα εκπαίδευσης .


BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: