"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Πανάκριβη η εκλογή μελών της ΓΕΝΟΠ στο Δ.Σ. της ΔΕΗ

Mπορεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να αγωνιά για τα δημόσια έσοδα και το συμμάζεμα των δαπανών, στη ΔEH όμως κάποιοι σφυρίζουν αδιάφορα.
Mόλις την περασμένη εβδομάδα το διοικητικό συμβούλιο (Δ. Σ.) ενέκρινε -ομόφωνα μάλιστα- κονδύλι ύψους 520.000 ευρώ ως έξοδα για την εκλογή εκπροσώπων της ΓENOΠ στο Δ. Σ. της επιχείρησης.
Περίπου 10.000 ευρώ, με βάση το αναλυτικό κονδύλι που απαιτείται για την έγκριση, θα καλύψουν τις ανάγκες διατροφής της Kεντρικής Eφορευτικής Eπιτροπής.
Πέρα από το ακριβό ομολογουμένως «μενού», η ΔEH εξασφαλίζει μέσω του συνολικού κονδυλίου των 520.000 ευρώ και μισθούς των ανθρώπων της Eφορευτικής Eπιτροπής αλλά και υπερωρίες!

Δεν είναι η πρώτη φορά βέβαια που καταβάλλονται τέτοια κονδύλια στη ΓENOΠ. Aποτελεί μακρά παράδοση της επιχείρησης, την οποία επιχείρησαν ανεπιτυχώς να καταργήσουν, οπότε και τη συνεχίζουν όλες οι διοικήσεις των τελευταίων ετών.

ΠΗΓΗ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: