"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Πόσο τελικά κόστισε η εθελουσία στην Ο.Α.?

Θολό παραμένει το τοπίο όσον αφορά τις επιπτώσεις που θα έχει για τους εργαζόμενους της παλαιάς Ολυμπιακής, η απόφαση να μην κυρωθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία ακριβοπληρώθηκε η εθελουσία έξοδός τους.

Κυβερνητικοί κύκλοι έλεγαν ότι με τη μη κύρωση θα εξοικονομήσει το κράτος 670 εκατ. ευρώ. Ωστόσο, άλλοι κυβερνητικοί παράγοντες διαβεβαίωναν ότι για όσους έχουν ήδη καταθέσει ή θα καταθέσουν έως τις 19 Φεβρουαρίου αιτήσεις για μετάταξη ή συνταξιοδότηση, θα εφαρμοστεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Το μόνο που δεν περιλαμβάνεται σε αυτήν και ενδεχομένως δεν θα ισχύσει είναι η πρόβλεψη να καταβάλει το Δημόσιο τη διαφορά μεταξύ των αποδοχών στην Ο.Α. και στη νέα τους θέση. Ωστόσο, το όφελος από αυτό είναι μόνο 87,4 εκατ. ευρώ.

Ας ξεκαθαρίσουν επιτέλους τι συμβαίνει. Αν όχι για τους εργαζόμενους της Ο.Α., τουλάχιστον για τον προϋπολογισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια: