"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


"ΑΓΝΟΙΑ" ΔΗΛΩΝΕΙ Ο "ΣΕΓΑΣ" ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΤΣΟΥΜΕΛΕΚΑ

«Δεν ενημερωθήκαμε επίσημα, γι' αυτό και δεν κάναμε τίποτε», απαντά με ανακοίνωσή του ο ΣΕΓΑΣ στο χθεσινό δημοσίευμα για το διπλό κρούσμα ντόπινγκ της Αθανασίας Τσουμελέκα.
Παραδέχεται, φυσικά, ότι η αθλήτρια πιάστηκε ντοπέ (όχι μόνο στο Καρπενήσι, αλλά και) στο Πεκίνο και δηλώνει ...άγνοια για τα καθέκαστα:
«Η ΔΟΕ ενημέρωσε σχετικά την αθλήτρια, τον γενικό γραμματέα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (σ.σ.: Μαν. Κατσιαδάκης), την IAAF και τη WADA, αλλά ΟΧΙ τον ΣΕΓΑΣ», γράφει.
Και υπενθυμίζει, ότι ο ΣΕΓΑΣ τιμώρησε την Τσουμελέκα με διετή αποκλεισμό για το πρώτο της θετικό δείγμα, αυτό που δόθηκε στη διάρκεια της προολυμπιακής προετοιμασίας της αθλήτριας στο Καρπενήσι, δύο εβδομάδες πριν από τους Αγώνες: «Ο ΣΕΓΑΣ δεν κράτησε κρυφό κανένα γεγονός ούτε παρέλειψε ποτέ να ενεργήσει σύμφωνα με τους κανονισμούς και τις αρμοδιότητες που του παρέχονται από τους κανονισμούς αυτούς», καταλήγει η ανακοίνωση.

Απάντηση:
Πράγματι, δεν προκύπτει από το έγγραφο της ΔΟΕ ότι ενημερώθηκε επίσημα ο ΣΕΓΑΣ. Ηταν ένα δικό μας λάθος, εκ παραδρομής. Επί της ουσίας, όμως, ο ΣΕΓΑΣ παραμένει υπόλογος.
Πρώτον, ο πρόεδρός του Βασίλης Σεβαστής (υποψήφιος σήμερα και για το πόστο του γγΑ) είναι μέλος της ολομέλειας της ΕΟΕ, οπότε αποκλείεται να μην ενημερώθηκε για το ζήτημα, έστω «ανεπίσημα».
Δεύτερον, ο ΣΕΓΑΣ είναι μέλος της Διεθνούς Ομοσπονδίας του Στίβου (IAAF), οπότε είναι απίθανο να μην ενημερώθηκε για το ζήτημα, έστω «ανεπίσημα».
Τρίτον, θα πρέπει να θεωρηθεί βέβαιον ότι η ίδια η Τσουμελέκα ενημέρωσε την Ομοσπονδία της για το ζήτημα, έστω «ανεπίσημα».
Προσπαθεί να μας πει ο ΣΕΓΑΣ ότι χρειαζόταν επίσημο χαρτί για να ενεργήσει και να καθήσει για δεύτερη φορά την αθλήτριά του στο σκαμνί;
Βάσει των κανονισμών, η υπότροπη Τσουμελέκα κινδυνεύει με ισόβιο αποκλεισμό. Από τη στιγμή που έμεινε ατιμώρητη για τη δεύτερη παράβαση, μπορεί θεωρητικά να επιστρέψει στους στίβους μόλις εκπνεύσει η ποινή της για το παράπτωμα του Καρπενησίου, δηλαδή τον Ιανουάριο του 2011. Δεν έχει σημασία η απόφασή της να αποσυρθεί από την ενεργό δράση.

Υπόλογη για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες μέρες μετά τη γενική κατακραυγή που προκλήθηκε από τη συμμετοχή της Φανής Χαλκιά στη λαμπαδηδρομία, η διοίκηση της ΕΟΕ προτίμησε να σιωπήσει σχετικά με το θέμα Τσουμελέκα. Ασχετα με τις ευθύνες των διεθνών αρμοδίων Αρχών, μήπως οφείλει η ΕΟΕ να δικαιολογήσει την αδράνειά της; Αυτή δεν μπορεί να επικαλεστεί έλλειμμα ενημέρωσης, αφού σύμφωνα με όσα ισχυρίζεται η ΔΟΕ (αλλά και ο ΣΕΓΑΣ) περιλαμβάνεται στον κατάλογο των παραληπτών της επιστολής Ρογκ στις 29 Απριλίου.
ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: