Τυρί με περιεκτικότητα τυριού 6%, αρνίσιο μπουτάκι που διατηρείται ένα χρόνο εκτός ψυγείου, μπιφτέκι με 47% μοσχάρι: ο Άλεξ Ράιλυ παρουσιάζει στο ΒΒC μία σειρά ντοκιμαντέρ που κόβουν την όρεξη.
Στη διάρκεια της καριέρας του ως τηλεοπτικού και ραδιοφωνικού παρουσιαστή και κωμικού, ο Άλεξ Ράιλυ έχει παρουσιάσει εντυπωσιακά ντοκιμαντέρ για την κακή κατάσταση του βρετανικού δικτύου δημόσιων μεταφορών ή για το γεγονός ότι χιλιάδες κατοικίες μένουν άδειες στη Βρετανία σε μια εποχή που υπάρχει αυξημένη ζήτηση στέγης.
Στην εκπομπή του ο Ράιλυ θέτει ενοχλητικές ερωτήσεις γι΄ αυτά που σερβίρουν στους καταναλωτές μεγάλες αλυσίδες σούπερ μάρκετ και κέτερινγκ. Σε ένα αυτοσχέδιο εργαστήριο, αποκαλύπτει τα κόλπα που χρησιμοποιούν στις ετικέτες οι βιομηχανίες των τροφίμων. Στην πρώτη εκπομπή έδειξε πώς είναι δυνατό να φτιάξεις και να πωλείς εντελώς νόμιμα κοτόπουλο Κιέβου (γεμιστό) με μόλις 10% κρέας κοτόπουλου και το υπόλοιπο ψίχα ψωμιού, πέτσα και άλλα ζωικά παραπροϊόντα και, με τη βοήθεια ενός ειδικού της βιομηχανίας, να αυξήσεις την αναλογία του «κρέατος» στην ετικέτα στο 17%.
Οι διευθυντές του ΒΒC παρήγγειλαν στον Ράιλυ την εκπομπή μετά την επιτυχία που είχε η εκπομπή πιλότος που προβλήθηκε το 2008. Σε αυτήν ο γεννημένος στο Σέφιλντ Ράιλυ έφτιαξε τη δική του πίτα χαμηλού κόστους, η οποία περιείχε ένα μείγμα από φτηνά κρέατα, λίπος, χόνδρους και συνδετικό ιστό. Στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε τους ισχύοντες κανονισμούς για τις ετικέτες τροφίμων και στόλισε τις «Μr Riley΄s Ρies» με μια φωτογραφία του πατέρα του με αγροτική τραγιάσκα, τρακτέρ και αγελάδες για να δημιουργήσει μια αγροτική εικόνα, τύπωσε τις λέξεις «παραδοσιακό προϊόν» και «χωρίς ΓΤΟ» (γενετικά τροποποιημένοι οργανισμοί) και διέθεσε το παρασκεύασμά του στην αγορά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου