"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Η Παπαρήγα υπερασπίζεται (!!!) το Τείχος του Βερολίνου

Φωτο- Μονταζ: ΑΝΘΗΡΟΣΤΟΜΟΣ

Του Σπ. Καραλη

Βολές κατά του πρωθυπουργού κ. Γ. Παπανδρέου και των άλλων ξένων ηγετών που συμμετείχαν στους επετειακούς εορτασμούς για τα είκοσι χρόνια από την πτώση του Τείχους στο Βερολίνο, εξαπέλυσε η κ. Αλ. Παπαρήγα. Η γ.γ. του ΚΚΕ, μιλώντας σε εκδήλωση στον ιστορικό χώρο του Σκοπευτηρίου Καισαριανής, εξέφρασε την πεποίθησή της για την τελική επικράτηση του σοσιαλισμού, όπως είπε, και κατηγόρησε όσους βρέθηκαν χθες στη γερμανική πρωτεύουσα ότι στην πραγματικότητα πανηγυρίζουν για την καπιταλιστική παλινόρθωση.
«Στο Βερολίνο μαζεύτηκε η αφρόκρεμα των ιμπεριαλιστών και τα δευτεροκλασάτα στελέχη τους και οι σύμμαχοί τους, ανάμεσα σε αυτούς και ο Ελληνας πρωθυπουργός», τόνισε και υπεραμύνθηκε της κατασκευής του Τείχους, λέγοντας ότι «το επέβαλε ο ιμπεριαλισμός» και ότι κατασκευάστηκε όταν τα νατοϊκά στρατεύματα απειλούσαν να εισβάλουν στο Βερολίνο.

Διερωτήθηκε δε γιατί να μην έχει το δικαίωμα ένας λαός, μια εργατική εξουσία ή οποιαδήποτε άλλη κυβέρνηση να σέβεται και να υπερασπίζεται τα σύνορά της και να υψώνει τείχη εντός των εδαφών της εάν αυτά είναι απαραίτητα.
«Σκεφθείτε αν μέσα στην Αθήνα είχαμε τρεις - τέσσερις δήμους που ανήκαν σε έναν στρατό Κατοχής. Θα ήταν ελεύθερα, μπες βγες; Η Δυτική Γερμανία στην ουσία λειτουργούσε με το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς σαν στρατός Κατοχής. Από τη μία μεριά ευθύνεται για τη διαίρεση της Γερμανίας και από την άλλη ήθελε τη βίαιη προσάρτησή της», είπε.
«Αν νομίζουν αυτοί που μαζεύονται σήμερα στο Βερολίνο ότι οι λαοί θα συμφιλιωθούν με την ιμπεριαλιστική πραγματικότητα πέφτουν έξω. Αργά ή γρήγορα οι λαοί θα σηκωθούν πολύ ψηλά, ακόμα ψηλότερα απ’ ό,τι έγινε στον 20ό αιώνα» συμπλήρωσε.

ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ
Αλέκα μου έδω και χρόνια λέω οτι η γη είναι επίπεδη και ακίνητη αλλά κανείς δεν με πιστεύει
Ο Επιστημονικός ιμπεριαλισμός με την προπαγάνδα του, έχει επιβάλλει τις αστήρικτες θεωρείες , περί σφαιρικότητας και περιστροφής, αλλά μην ανησυχείς. Μια μέρα η αλήθεια θα λάμψει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: