"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Νέα κωλοτούμπα ΠΑΣΟΚ με τους Αγροφύλακες

Γράφει ο ΑΓΡΥΠΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ
Όταν η ΝΔ έλαβε το μέτρο ίδρυσης της "Αγροφυλακής" γέλασαν και οι πέτρες. Το ΠΑΣΟΚ τότε πολύ σωστά ως αντιπολίτευση κατήγγειλε το μέτρο. Φαίνεται όμως πως μαζί με τιην εναλλαγή εξουσίας, αλλάζουν και τα μυαλά των "αντιεξουσιαστών της εξουσίας"
Τη δέσμευση ότι ουδείς εκ των αγροφυλάκων θα χάσει τη δουλειά του από την κατάργηση του σώματος της Αγροφυλακής, ανέλαβε χθες στη Βουλή ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Σπ. Βούγιας ο οποίος ανέφερε ότι «σύντομα με σχέδιο νόμου», οι αγροφύλακες θα μπορούν να ασκήσουν τα καθήκοντά τους, χωρίς στολή, ως υπάλληλοι σε υπηρεσίες της νομαρχιακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
«Κανείς δεν κινδυνεύει να χάσει τη δουλειά του», σημείωσε ο υφυπουργός.
Οι μέχρι χθές καταγγελόμενοι ως κομματικά τέκνα της προηγούμενης κυβέρνησης, ξαφνικά καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην νομαρχιακή και τοπική αυτοδιοίκηση, καλύπτοντας ανάγκες που ΔΕΝ καθορίζονται αλλά και που ουδέποτε επισημάνθηκαν στο παρελθόν ως υπαρκτές και επιτακτικές απο τους αρμόδιους φορείς
Καταργείται δηλαδή ένα ουσιαστικά ανύπαρκτο σώμα, διατηρώντας το σύνολο των κηφήνων που το απαρτίζουν σε εναλλακτικές θέσεις αργομισθίας

Η νέα πορεία ζαλίζει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: