"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ζωγράφισε τον εαυτό του και την κόρη του στη Βουλή!!!

Του Γιώργου Ντουδεσκέα



Να αποτυπωθεί το πρόσωπό του αλλά και της κόρης του σε περίοπτη θέση στο κοινοβούλιο φρόντισε ο Δημήτρης Σιούφας λίγο καιρό πριν φύγει απ τη Βουλή


Ισως βέβαια ο Ιάκωβος Καμπανέλης ο οποίος διετέλεσε πρόεδρος της επιτροπής του προγράμματος για την Βουλή των Εφήβων όταν έγραφε την "αυλή των θαυμάτων" δεν είχε κατα νου το Ελληνικό Κοινοβούλιο αλλά σήμερα ο τίτλος του έργου του αποδείχτηκε προφητικός. Μπορεί να μην φανταζόταν καν οτι οι θεματοφύλακες του "σεμνά και ταπεινά" θα ήταν οι π΄ρώτοι που θα το καταστρατηγούσαν, όμως ο πρόσφατα ανακαινησμένος χώρος υποδοχής των μαθητών που επισκέπτονται το Κοινοβούλιο έρχεται να επιβεβαιώσει οτι τα πάντα μπορεί να συμβούν στην "αυλή της Βουλής"

Οι μικροί και μεγάλοι μαθητές που επισκέπτονται το χώρο καταλαβαίνουν με την πρώτη ματιά οτι το θέμα του διάκοσμου στους τοίχους είναι η Βουλή των Εφήβων, αλλά και το ίδιο το κτίριο του Κοινοβουλίου. Αντίθετα όμως απ οτι θα περίμενε κανείς , δεν υπάρχει ούτε μια φωτογραφία του αείμνηστου συγγραφέα Αντώνη Σαμαράκη που ήταν ο πρώτος πρόεδρος της επιτροπής για τον θεσμό αυτό. Ούτε του διαδόχου του Ιάκωβου Καμπανέλλη.

Αντ΄αυτών τους τοίχους κοσμούν τεράστιες τοιχογραφίες του πρώην προέδρου της Βουλής Δημήτρη Σιούφα αλλά και της κόρης του Στεφανίας!!!
ΠΗΓΗ: REAL NEWS

ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΣΙΟΥΦΑ
Είναι το μικρότερο απο τα 3 παιδιά του πρώην προέδρου. Είναι απόφοιτος ιδιωτικού πανεπιστημίου στην Αθήνα και σπουδάζει στο πρόγραμμα σπουδών Ελληνικού Πολιτισμού του Ανοιχτού Πανεπιστημίου (Ηταν φαίνεται τυχερή και κληρώθηκε)
Εργαζόταν και συνεχίζει να εργάζεται στο γραφείο του πατέρα της.
Από το 2000 ήταν μετακλητή υπάλληλος στο γραφείο του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΉΘΗΚΕ ΤΟ 2002 (ΦΕΚ.Γ 183/6.08.2002 Κλάδος ΔΕ1 Διοικητικός-Λογιστικός- Βαθμός Γ, πλεονάζων χρόνος 10 μήνες και 14 ημέρες)

Δεν υπάρχουν σχόλια: