"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΚΟΣΜΟΣ - ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΓΕΡΜΑΝΙΑ: O κομμουνιστικός παράδεισος της ξεφτίλας, πωλούσε στον ηθικά χρεοκοπημένο καπιταλισμό ασθενείς για... πειραματόζωα !!!

 
Μόλις μερικές εβδομάδες έπειτα από την παραδοχή του σουηδικού κολοσσού οικιακών ειδών ΙΚΕΑ ότι μέχρι την πτώση του Τείχους του Βερολίνου, το 1989, απασχολούσε στα εργοστάσιά του πολιτικούς κρατούμενους από την Ανατολική Γερμανία, μια νέα αποκάλυψη αναφορικά με τις μεθόδους που χρησιμοποιούσε το κομμουνιστικό καθεστώς για να κρατήσει όρθια την παραπαίουσα οικονομία του σοκάρει τη γερμανική κοινή γνώμη.
 
Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτει ντοκιμαντέρ που άρχισε να προβάλλεται αυτή την εβδομάδα στη Γερμανία, φαρμακευτικές εταιρείες της Δύσης αγόραζαν στην κυριολεξία ανατολικογερμανούς ασθενείς για να τους χρησιμοποιούν ως πειραματόζωα. Επειτα από το σκάνδαλο της θαλιδομίδης το 1960 - η χορήγηση της συγκεκριμένης ουσίας σε εγκύους γυναίκες είχε ως αποτέλεσμα τη γέννηση δεκάδων παιδιών με δυσπλασίες στα άκρα και στα εσωτερικά τους όργανα - οι φαρμακευτικές εταιρείες ήταν υποχρεωμένες να πραγματοποιούν πλήθος κλινικών μελετών και αυστηρών ελέγχων προτού κυκλοφορήσουν το φάρμακό τους. Στη Δύση, και σύμφωνα με όσα όριζε ο νόμος, οι ασθενείς που επρόκειτο να συμμετάσχουν σε κάποια κλινική μελέτη έπρεπε να είναι πληροφορημένοι πλήρως για τους πιθανούς κινδύνους. Ομως στην Ανατολική Γερμανία αντίστοιχοι περιορισμοί παρακάμπτονταν εύκολα, καθώς το καθεστώς αναζητούσε απεγνωσμένα τα χρήματα των Δυτικών για να διασώσει, πέρα από την οικονομία, το εξίσου ετοιμόρροπο σύστημα Υγείας της χώρας.
 
Αξιοποιώντας πληροφορίες που συνελέγησαν από τα διαβόητα αρχεία της Στάζι, το ντοκιμαντέρ με τίτλο «Οι κλινικές μελέτες και οι νεκροί» αποκαλύπτει πως μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του Κομμουνιστικού Κόμματος της Ανατολικής Γερμανίας έκλεισαν μυστικές συμφωνίες με φαρμακοβιομηχανίες της καπιταλιστικής Δύσης μέσω των οποίων οι πρώτοι πουλούσαν και οι δεύτεροι εξαγόραζαν το «δικαίωμα» να χρησιμοποιούν ανυποψίαστους ανατολικογερμανούς ασθενείς ως πειραματόζωα
 
Σημαντική στην απάνθρωπη αυτή υπόθεση υπήρξε επίσης η συμβολή, ή μάλλον η συνενοχή, γιατρών και νοσοκόμων οι οποίοι διευκόλυναν τις όποιες διαδικασίες. Ο Χιούμπερτ Μπρουχμέλερ, πρώην Ανατολικογερμανός που σήμερα ζει χάρη σε ένα επίδομα αναπηρίας που λαμβάνει, είναι ένας από τους πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ και πρώην θύμα τόσο της κομουνιστικής όσο και της καπιταλιστικής απαξίωσης της ανθρώπινης ζωής. Στο τέλος της δεκαετίας του 1980, περίοδο που νοσηλευόταν μαζί με ακόμη 17 άτομα σε κλινική της πόλης Λοτσάου, ο Μπρουχμέλερ και οι υπόλοιποι ασθενείς έλαβαν εν αγνοία τους το φάρμακο Spirapril  της φαρμακοβιομηχανίας Sandoz. Σύμφωνα πάντα με στοιχεία των αρχείων της Στάζι, μέχρι να δοθεί εντολή για διακοπή της συγκεκριμένης αγωγής 6 από τους 17 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους. Εως το 1988 υπολογίζεται πως η Ανατολική Γερμανία είχε υπογράψει συνολικά 165 συμβόλαια με φαρμακευτικές εταιρείες της Δύσης, πουλώντας ουσιαστικά ανθρώπινες ζωές. Οσον αφορά τα κέρδη που αποκόμισε, υπολογίζονται στις 430.000 χιλιάδες ευρώ.  
 
Οι παραγωγοί του αποκαλυπτικού ντοκιμαντέρ υποστηρίζουν πως εντόπισαν μερικούς από τους εμπλεκομένους στο δίκτυο των παράνομων κλινικών δοκιμών. Ολοι όμως αρνήθηκαν κατηγορηματικά να μιλήσουν για την υπόθεση. Σύμφωνα με τις ενώσεις των φαρμακοβιομηχανιών καθώς και με τα αρμόδια (σήμερα) υπουργεία, στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι στην Ανατολική Γερμανία άνθρωποι χρησιμοποιήθηκαν ως πειραματόζωα προς το παρόν δεν υπάρχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια: