"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΑΚΙΑΣΤΑΝ - ΙΣΛΑΜΟΦΑΣΙΣΜΟΣ: Oι Ταλιμπαν δολοφονούν όσους συμμετέχουν στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της πολιομυελίτιδας !!!

Τέσσερις γυναίκες δολοφονήθηκαν κι ένας άνδρας τραυματίστηκε από πυρά αγνώστων στην Πεσαβάρ του Πακιστάν σε δύο διαφορετικά περιστατικά χθες και σήμερα. Το κοινό των πέντε θυμάτων ήταν ότι υπηρετούσαν στο πρόγραμμα αντιμετώπισης της πολιομυελίτιδας

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών έχει βρεθεί στο στόχαστρο των Ταλιμπάν και ο «αγώνας» έχει ενταθεί τα τελευταία 24ωρα, λόγω των εμβολιασμών που πραγματοποιούνται αυτές τις ημέρες.
Μετά τις δολοφονικές επιθέσεις της Τρίτης, οι εμβολιασμοί αναβλήθηκαν. Σήμερα, είναι η τελευταία ημέρα του προγράμματος.

Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη των επιθέσεων, ωστόσο είναι γνωστό ότι οι Ταλιμπάν έχουν απευθύνει απειλές κατά του προγράμματος αντιμετώπισης της πολιομυελίτιδας.

Τα ξημερώματα της Τετάρτης, ένοπλοι άνοιξαν πυρ κατά ομάδας τεσσάρων ανδρών, υπό την ευθύνη των οποίων είναι το πρόγραμμα εμβολιασμών στην Πεσαβάρ, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν έναν εξ αυτών. Είχαν προηγηθεί σειρά άλλων δολοφονικών επιθέσεων.

Ο Πρωθυπουργός του Πακιστάν Ρατζά Περβέζ Ασράφ καταδίκασε τις επιθέσεις, μίλησε με θερμά λόγια για το έργο του υγειονομικού προσωπικού και ζήτησε από τις τοπικές αρχές να εγγυηθούν για την ασφάλειά του.

TA NEA

Δεν υπάρχουν σχόλια: