"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Με τη βοήθεια του facebook, του σόου και της Παναγίας !

Tης ΚΑΡΟΛΙΝΑΣ ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ

«Τα κόμματα των επαγγελματιών είχαν στήσει από πριν μια ομάδα προκειμένου να αμφισβητήσουν την προσπάθεια που ξεκίνησε»

Τον πρόεδρο Πάνο (Καμμένο) χτυπούν και πάλι οι προβοκάτορες. Το είπε ο ίδιος στο περιστύλιο της Βουλής. Θέλουν να του διασπάσουν το κίνημα. Το κόμμα που δεν πρόλαβε να γιορτάσει αρτιμελές ούτε τα πρώτα του γενέθλια. 

Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες είναι το πρώτο ελληνικό κόμμα του facebook.
Εκεί ιδρύθηκαν. Μέσα από τα likes και τα retweets διέσπειραν τα «πιστεύω» τους. Για την πατρίδα που στενάζει υπό μνημονιακή κατοχή. Για τα πετρέλαια και όλον τον πλούτο που κοιμάται από κάτω μας. Για το Τέταρτο Ράιχ.

Η ΓΕΝΝΗΣΗ. 
Ηταν μια Παρασκευή λίγο πριν από τις επτά το χάραμα. Ο Καμμένος ανακοίνωνε μέσω facebook και twitter τα γεννητούρια κι αποκάλυπτε τα μεταφυσικά του ερείσματα: «Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε. Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης. Είμαστε πολλοί. Είμαστε Ανεξάρτητοι. Είμαστε Ελληνες». Η ιδρυτική διακήρυξη είχε στηριχθεί στα μηνύματα που έστελναν στον Πάνο οι φίλοι του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, 196.400 τον αριθμό.
 
Η ημέρα (24η Φεβρουαρίου) δεν ήταν τυχαία. «Σήμερα ο Υψηλάντης ξεκίνησε την Επανάσταση» είπε ο Καμμένος στην πρώτη του συνέντευξη. Ο νέος Υψηλάντης, όμως, είναι μετριοπαθής και δεν μπορούσε να το κρύψει: ήθελε, έλεγε, να τον αποκαλούν «απλό συνιδρυτή μαζί με εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες».
 
Αν και βασίστηκε στα διαδικτυακά μέσα, ο νεοσύστατος φορέας είχε όλα τα παλιά στοιχεία της ελληνικής λαϊκής Δεξιάς, συνδυασμένα με τη συνθηματολογία της αντιμνημονιακής Αριστεράς. Πουλούσε Παναγιά και πατρίδα. Κατήγγελλε «την επίθεση της Νέας Τάξης».

ΟΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Η Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξάρτητων Ελλήνων που αριθμούσε 33 βουλευτές μετά τις εκλογές του Μαΐου μειώνεται στους 20 τον Ιούνιο. Παρά τη μικρή της δύναμη όμως δεν χάνει ευκαιρία να δώσει θορυβώδεις παραστάσεις στην Ολομέλεια.  
 
Πότε ο επαγγελματίας του θεάματος Παύλος Χαϊκάλης με το μαγνητοφωνάκι. Πότε η βουλευτής Β' Θεσσαλονίκης Σταυρούλα Ξουλίδου που ύψωσε μπουμπουλινοπρεπώς την ελληνική σημαία από τα έδρανα - ανακράζοντας «όχι» στο Μνημόνιο 3. Πότε η κορυφαία του χορού Χρυσούλα Γιαταγάνα, η οποία στη συζήτηση για τον προϋπολογισμό ζήτησε από τους συναδέλφους της της ΝΔ «να πάνε στο διάολο!». Πότε ο Τερέντιος Σπένσερ Κουίκ που είχε «έτοιμη τη μήνυση για εγκλήματα κατά των Ελλήνων, για το πιο μισητό αλλοδαπό πρόσωπο, τον κύριο Τόμσεν, αυτόν τον χαρτογιακά».
 
Πάντα οι Ανεξάρτητοι Ελληνες ήταν έτοιμοι να δώσουν στην κοινοβουλευτική τους παρουσία τον επιθεωρησιακό τόνο που αρμόζει στη δημοκρατία του YouTube. Στη δημοκρατία που τρέφει και τρέφεται από τα βιντεάκια των μπλογκ και τα ντεσιμπέλ των τηλεοπτικών παραθύρων. 
 
Τι κι αν ο θίασος σκορπάει; Το σόου είναι βέβαιο ότι θα συνεχιστεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: