"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Απέδρασε ο Αφγανός που σκότωσε τον Λαζανά στην Πατρα


Διαβάστε να Φρίξετε

Σε 15 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο 17χρονος Αφγανός που κατηγορείται πως δολοφόνησε εν ψυχρώ τον άτυχο Θανάση Λαζανά στις Ιτιές στην Πάτρα, όμως ο ανήλικος, όπως αποκαλύφθηκε χθες, έχει... εξαφανιστεί, αφού απέδρασε από το κέντρο κράτησης μεταναστών στον Βόλο και έτσι καταδικάστηκε ερήμην του!

Η δολοφονία του 29χρονου Θανάση Λαζανά είχε σημειωθεί στις 19 Μαΐου 2012 έξω από το σπίτι του, με αφορμή τη φραστική αντιπαράθεση που είχε με τρεις Αφγανούς γιατί τους ενοχλούσε ο σκύλος του. Ο Λαζανάς δολοφονήθηκε εν ψυχρώ από τους τρεις αλλοδαπούς που τον χτύπησαν από κοινού με λάμα, καταφέρνοντας έξι τραύματα που επέφεραν τον θάνατο.

Ο 29χρονος πρόλαβε να αναφέρει την ταυτότητα των δραστών λίγο πριν αφήσει την τελευταία του πνοή. Από τους τρεις δράστες συνελήφθη ο 17χρονος, που ομολόγησε την εμπλοκή του στη δολοφονία. Το περιστατικό είχε συγκλονίσει την περιοχή και για περίπου έναν μήνα σημειώνονταν καθημερινά οδομαχίες μεταξύ κατοίκων, αλλοδαπών και της Αστυνομίας. Ακόμη, μεγάλης έκτασης επεισόδια σημειώθηκαν όταν έκανε την εμφάνισή της ομάδα μελών της Χρυσής Αυγής.

Η δίκη για τη δολοφονία ξεκίνησε προχθες το πρωί στο Τριμελές Ανηλίκων της Πάτρας ερήμην του αλλοδαπού. Την πληροφορία για την απόδραση του κατηγορουμένου επιβεβαίωσε και ο συνήγορος της οικογένειας του αδικοχαμένου παλικαριού, Ντίνος Αργυρόπουλος.

Ο 17χρονος αλλοδαπός είχε προφυλακιστεί και είχε μεταφερθεί στις φυλακές Αυλώνα, όπου παρέμενε έγκλειστος από τον Μάιο. Τον Νοέμβριο συμπληρώθηκε το εξάμηνο και μεταφέρθηκε σε κέντρο κράτησης στον Βόλο

Το υπουργείο Δικαιοσύνης εξέδωσε ανακοίνωση σύμφωνα με την οποία ο ανήλικος διέφυγε από Μονάδα Μέριμνας Ανηλίκων και δεν απέδρασε από Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων.

«Ο ανήλικος είχε αρχικά προφυλακιστεί στο Κατάστημα Κράτησης Ανηλίκων Αυλώνα με διάταξη ανακριτή από το Μάιο του 2012. Με βούλευμα του αρμοδίου Συμβουλίου Πλημμελειοδικών αποφασίστηκε ότι δεν συντρέχει λόγος περαιτέρω κρατήσεώς του και διατάχθηκε η αποφυλάκισή του και η παραμονή του στο Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρένων Βόλου, το οποίο δεν αποτελεί Κατάστημα Κράτησης αλλά Μονάδα Μέριμνας Ανηλίκων για κοινωνική επανένταξη, από όπου και διέφυγε», αναφέρεται στην ανακοίνωση.



Η οικογένεια του Θανάση Λαζανά, που βρέθηκε χθες στο δικαστήριο, έπεσε από τα σύννεφα όταν είδε άδειο το εδώλιο του κατηγορουμένου και πληροφορήθηκε τι είχε συμβεί. Διαμαρτυρήθηκε έντονα στο δικαστήριο, υποστηρίζοντας ακόμη πως ο Αφγανός δεν ήταν καν ανήλικος, αλλά είχε δηλώσει ψευδή στοιχεία.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Εσύ Ελληνάκο που τους δίνεις δουλειά και σπίτι κάποια μέρα θα φάνε και το δικό σου παιδί και απότι βλέπω δεν θα είναι μετά το 2013.