"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Τέλος σε κατάληψη με "μικρή" καθυστέρηση...22 ετών !!!

«Εκκαθαριστική» επιχείρηση στη «βίλα Αμαλίας» πραγματοποίησε χθες η ΕΛ.ΑΣ. Δεκάδες αστυνομικοί, παρουσία εισαγγελέα, εισέβαλαν στο κτίριο που εδώ και 22 χρόνια βρισκόταν υπό κατάληψη, στη συμβολή των οδών Αχαρνών και Χέυδεν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρχαν καταγγελίες για διακίνηση ναρκωτικών. Στο πλαίσιο της επιχείρησης, πραγματοποιήθηκαν οχτώ προσαγωγές, έξι Ελλήνων και δύο αλλοδαπών.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., μέσα στο νεοκλασικό κτίριο βρέθηκαν 1.500 άδειες φιάλες, δοχεία με εύφλεκτο υλικό, αντιασφυξιογόνες μάσκες, κροτίδες, μαχαίρια, μεταλλικά σφαιρίδια, σφεντόνες, ένα πτυσσόμενο κλομπ και μικροποσότητες κάνναβης, ενώ η έρευνα συνεχίζεται.

Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας. «Σήμερα η Ελληνική Αστυνομία αποκατέστησε τη νομιμότητα στη Βίλα Αμαλία μετά από μακρά σειρά ετών, κατ' εκτέλεση των προβλεπομένων από το Σύνταγμα, τους νόμους του κράτους και τη ρητή εντολή του πρωθυπουργού», δήλωσε ο κ. Δένδιας, ενώ σημείωσε ότι βρέθηκαν υλικά που παραπέμπουν σε βόμβες μολότοφ.

Μικροένταση προκλήθηκε κατά την εξέλιξη της επιχείρησης, όταν περίπου 200 αντιεξουσιαστές συγκεντρώθηκαν έξω από την περιφραγμένη από αστυνομικούς περιοχή, φωνάζοντας συνθήματα συμπαράστασης υπέρ της κατάληψης. Ανακοίνωση υποστήριξης εξέδωσε και το «Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά δικαιώματα».

EΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: