"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Έλληνες «ιθαγενείς» και ξενόφερτα «πατριωτάκια»

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΚΑΣ στο ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΦΕΝΕΙΟ

Αποτελεί γενική παραδοχή ότι είναι αρκετά δύσκολο να ορίσει κανείς την έννοια του έθνους. Στο διεθνές δίκαιο ως «έθνος» ορίζεται ένα ΣΥΝΟΛΟ ΠΡΟΣΩΠΩΝ, τα οποία διακρίνονται και ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ να διακρίνονται , από κάθε άλλη ομάδα ανθρώπων με βάση ΦΥΛΕΤΙΚΑ, ΓΛΩΣΣΙΚΑ, ΙΣΤΟΡΙΚΑ, ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ, ΠΟΛΙΤΙΚΑ, και ΕΔΑΦΙΚΑ κριτήρια.

Τα σημεία-κλειδιά λοιπόν που καθορίζουν την εθνότητα ενός ατόμου, είναι δύο.

Η ΕΠΙΘΥΜΙΑ του ίδιου του ατόμου να θεωρεί τον εαυτό του στοιχείο του συνόλου που ονομάζουμε έθνος, αλλά και η ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ εφαρμογή των κριτηρίων αυτών.
Εδώ εντοπίζεται και η δυσκολία του ορισμού

Αν εγώ για παράδειγμα, ΔΕΝ επιθυμώ να αποτελώ μέλος του Ελληνικού έθνους, μπορεί κάποιος να με εντάξει σε αυτό επειδή έχω έλληνες γονείς, έχω λάβει, ελληνική παιδεία και έχω γεννηθεί στην Ελλάδα? Αν ΔΕΝ αισθάνομαι Έλληνας μπορούν να με εντάσσουν στο Ελληνικό έθνος?
Αν κάποιος φίλος μου για παράδειγμα που ζει στην Αμερική γιατί γεννήθηκε εκεί από Έλληνες γονείς, όχι απλά επιθυμεί να είναι μέλος του Ελληνικού έθνους, αλλά δίνει και τη ζωή του για την Ελλάδα, χωρίς όμως να μιλά Ελληνικά, μπορεί κάποιος να τον πετάξει έξω από το σύνολο που ονομάζουμε Ελληνικό Έθνος?

Όπως βλέπετε, η οριοθέτηση του έθνους είναι κάτι αντικειμενικά δύσκολο μεν, σίγουρα όμως ο παράγοντας ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ένταξης σε αυτό, χωρίς την προσδοκία αντικρίσματος, είναι κάτι που επίσης δύσκολα αμφισβητείται

Σίγουρα ένα νεογέννητο βρέφος, είναι παράλογο να περιμένουμε να έχει την επιθυμία να αισθάνεται μέλος μιας εθνότητας, εξίσου σίγουρα όμως το μωράκι αυτό μόλις αρχίσει να δέχεται ερεθίσματα από το περιβάλλον του, θα αρχίσει να διαμορφώνει τις ατομικές του επιθυμίες. Επίσης σίγουρο είναι το γεγονός ότι είτε ως αποτέλεσμα πλύσης εγκεφάλου είτε ως αποτέλεσμα αξιολόγησης ερεθισμάτων και ατομικής επιλογής αργά η γρήγορα στη ζωή του θα αποκτήσει κάποιας μορφής ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ

Η τυπική και νομική απεικόνιση αυτής της εθνικής συνείδησης δεν είναι τίποτε άλλο από τη «ιθαγένεια»

Ο όρος στην σημερινή παγκοσμιοποιημένη κοινωνία όπου κάθε έννοια ήθους έχει καταντήσει ανέκδοτο, έχει μεταλλαχθεί στις συνειδήσεις ηλιθίων πολιτικών σε «νομική έννοια» που υποδηλώνει σχέση προσώπου με συγκεκριμένο κράτος, τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι.

Η Ιθαγένεια απεικονίζει μεν την σχέση κράτους-ατόμου, απεικονίζει όμως και την ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ του ατόμου, η με απλά λόγια την ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΕΠΙΘΥΜΙΑ του να ονομάζεται «ιθαγενής» του κράτους αυτού.

Και συνειδητή επιθυμία ΔΕΝ σημαίνει τι ΔΗΛΩΝΩ αλλά τι ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ.

Η κάθε χώρα για δικούς της λόγους μπορεί ΠΡΑΚΤΙΚΑ, ως προς την σχέση της με τον πολίτη να εξισώνει ντόπιους και λαθρομετανάστες, με ελαστικά κριτήρια όπως ο χρόνος παραμονής ή το γεγονός της γέννησης μέσα στην επικράτειά της, γι αυτό άλλωστε έχει προκύψει και το εφεύρημα της ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑΣ.
Ειδικά αν ο πρωθυπουργός της ούτε την ΓΛΩΣΣΑ της γνωρίζει (Βλέπε «γλωσσικά» κριτήρια και κατά περίσταση ελαστική εφαρμογή αυτών όπως προανέφερα) ούτε τον ΣΤΡΑΤΟ της έχει υπηρετήσει (βλ. «πολιτικά» κριτήρια και κατά περίσταση ελαστική εφαρμογή αυτών όπως προανέφερα) ούτε την ΙΣΤΟΡΙΑ της γνωρίζει (βλ. «ιστορικά» κριτήρια και κατά περίσταση ελαστική εφαρμογή αυτών), και τυχαίνει να προέρχεται από ένα κόμμα που αρέσκεται σε ευχαριστίες ξένων κηδεμόνων και που έχει συντελέσει στην εγκαθίδρυση γκρίζων ζωνών (βλ. ΕΔΑΦΙΚΑ κριτήρια και κατά περίσταση ελαστική εφαρμογή αυτών όπως προανέφερα) η πρακτική εξίσωση ντόπιων με απρόσκλητους επισκέπτες γίνεται ακόμα πιο εύκολη και ελαστική


Το να αποδέχεται όμως κανείς εκ προοιμίου ότι το γεγονός της γέννησης εντός επικρατείας εξασφαλίζει και το χτίσιμο εθνικής συνείδησης εμπεριέχει μεγάλο ρίσκο.

Είναι προφανές πως ούτε το νεογέννητο τέκνο Ελλήνων «ιθαγενών» ούτε το νεογέννητο τέκνο λαθρομεταναστών, έχουν κρίση και επομένως Ελληνική εθνική συνείδηση.
Τι λέτε μετά από μερικά χρόνια, το παιδάκι δύο Ψευδομακεδόνων από το τσίρκο της FYROM που γεννήθηκε στην Ελλάδα, ακόμα και αν μεγαλώσει εδώ και πάει σε Ελληνικό σχολείο, θα αισθάνεται ΕΛΛΗΝΑΣ?
Ενδεχομένως να ΔΗΛΩΝΕΙ Έλληνας προκειμένου να συνεχίσει να απολαμβάνει αγαθά και προνόμια, θα ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ όμως Έλληνας?

Η Ελληνική Ιθαγένεια δεν υποδηλώνει απλά και μόνο μια τυπική νομική σχέση με την ιστορική μας χώρα, που την κατάντησαν γαϊτανάκι οι πολιτικοί των τελευταίων 40 χρόνων

Η Ελληνική Ιθαγένεια υποδηλώνει συνειδητό σεβασμό στον ΑΝΘΡΩΠΟ και στην ΑΞΙΑ του, η οποία έχει εξευτελιστεί συνειδητά στις χώρες των ξενόφερτων εισβολέων απ όπου κατάγονται να νέα «πατριωτάκια» μας. Συνειδήσεις που ακρωτηριάζουν κλεφτρόνια, και απαγχονίζουν ομοφυλόφιλους προσεχώς θα αποτελούν επίτιμα μέλη του Ελληνικού Έθνους
Η Ελληνική ιθαγένεια υποδηλώνει συνειδητό σεβασμό στην ΓΥΝΑΙΚΑ, που όλοι αυτοί οι ξενόφερτοι σεξουαλικά λιγούρηδες «πατριώτες», όταν βρίσκονται εδώ την κοιτάνε σαν ξελιγωμένοι, και όταν επιστρέφουν στον τριτοκοσμικό πολιτισμό τους την μαστιγώνουν γιατί φόρεσε παντελόνι ή έβγαλε τον φερετζέ
Η Ελληνική Ιθαγένεια σημαίνει σεβασμό στην ΑΝΕΞΙΘΡΗΣΚΙΑ
που αποτελεί άγνωστη λέξη για τα εξ ανατολών «πατριωτάκια» μας που έχουν μετατρέψει τους Ελληνικούς ναούς σε τζαμιά και ξέρουν μόνο να έχουν απαιτήσεις από την Ελληνική πολιτεία να κάνει αντίστοιχες κατασκευές και εδώ με τα λεφτά των οικονομικά εξαθλιωμένων Ελλήνων «ιθαγενών»
Η Ελληνική Ιθαγένεια σημαίνει σεβασμό στο δικαίωμα στη ΜΟΡΦΩΣΗ που για την κουλτούρα που κουβαλάνε τα ξενόφερτα «πατριωτάκια» μας αποτελεί ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΟ ΚΑΡΠΟ για τα μικρά κοριτσάκια, και που για να φτάσει στους χώρους μάθησης, στις χώρες τους πρέπει να περάσει το φίλτρο λογοκρισίας ξεφτιλισμένων Ιμάμηδων

Οι Έλληνες «ιθαγενείς» πάντα έδιναν την βοήθειά τους, απλόχερα και με χαμόγελο σε όποιον τους την ζητούσε, χωρίς την προσδοκία ανταλλαγμάτων και χωρίς να ζητάνε «δελτίο ταυτότητας».
Οι Έλληνες «ιθαγενείς» έχουν ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΕΞΙΣΩΣΕΙ με τον ίδιο τους τον εαυτό ως προς την αντιμετώπιση ανθρώπου προς άνθρωπο, τους λαθρομετανάστες, πολλά χρόνια πριν ευαισθητοποιηθεί η πολιτεία τους

«ΥΠΗΚΟΟΤΗΤΑ» τους έχουν στην ουσία αποδώσει με την υποστήριξή τους, χωρίς να απαιτήσουν ανταλλάγματα

Το μόνο που κράτησαν για τον εαυτό τους είναι η «εθνική συνείδηση», η «ιθαγένεια» τους που λειτουργεί ως άϋλη ταυτότητα και κάρτα μέλους σε αυτό που ονομάζουμε «Ελληνικό Έθνος»

Αυτήν την ταυτότητα ΜΗΝ ΤΗΝ ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΗΣΕΤΕ κύριε Πρωθυπουργέ…

Δεν υπάρχουν σχόλια: