"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


TOYΡΚΙΑ: "Μπορούμε να βοηθήσουμε οικονομικά τους Κύπριους, αρκεί να το ζητήσουν επίσημα" λέει ο Μπαγίς !!!

Οι Τούρκοι είναι έτοιμοι να βοηθήσουν τους Κύπριους με τις οικονομικές δυσκολίες που υφίστανται αρκεί οι τελευταίοι να το ζητήσουν από τους Τουρκοκύπριους επίσημους, είπε ο υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Εγκεμέν Μπαγίς.

Κατά την επίσκεψή του στην Ουγγαρία, ο Μπαγίς σχολίασε την οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, η οποία μόλις ζήτησε και επίσημα βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


«Ο Θεός να βοηθήσει τους Ελληνοκύπριους»
, ευχήθηκε, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, αλλά επισήμανε ότι «έγιναν θύμα των πράξεών τους».

Στη συνέχεια εξέφρασε τη θέση του για την κατάσταση και έτεινε και χείρα βοηθείας:
«Η ελληνοκυπριακή κυβέρνηση χρεοκόπησε λόγω του αδιεξόδου στο νησί. Οι Ελληνοκύπριοι υποφέρουν λόγω της πολιτικής τους για αδιέξοδο και γιατί είναι κακομαθημένοι. Αν είχαν υιοθετήσει μια λύση, ολόκληρο το νησί θα είχε ευημερία και ηρεμία.

» Θα βοηθήσουμε αν χρειαστεί. Όπως η Τουρκία ξεπλήρωσε τα πέντε δισ. δολάρια του δανείου του ΔΝΤ, θα εξετάσουμε να βοηθήσουμε τους Ελληνοκύπριους αν το ζητήσουν από τους Τουρκοκύπριους επίσημους
» κατέληξε ο Τούρκος υπουργός.


BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: