"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


TOYΡΚΙΑ: Εντολή ΗΠΑ να σταλούν πύραυλοι πάτριοτ στην Τουρκία

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λίον Πανέτα έχει υπογράψει τις εντολές για να σταλούν πύραυλοι Πάτριοτ και 400 μέλη στρατιωτικού προσωπικού στην Τουρκία για να αντιμετωπισθούν πυραυλικές επιθέσεις από τη Συρία, μετέδωσαν νωρίς τη Παρασκευή τα μέσα ενημέρωσης.

Συνολικά θα σταλούν στην Τουρκία έξι συστοιχίες πυραύλων Πάτριοτ -δύο από τις ΗΠΑ, δύο από τη Γερμανία και δύο από την Ολλανδία, αναφέρεται σε δημοσίευμα των «Νιού Γιόρκ Τάιμς».


Οι έξι συστοιχίες θα τεθούν υπό τη διοίκηση του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την εφημερίδα, και έχει προγραμματιστεί να είναι επιχειρησιακές ως το τέλος Ιανουαρίου.


Το σύστημα Πάτριοτ είναι σχεδιασμένο για να αναχαιτίζει αεροσκάφη ή πυραύλους. Η Τουρκία έχει ζητήσει από το ΝΑΤΟ να αναπτύξει πυραύλους Πάτριοτ για να ενισχύσει τα μήκους 900 χιλιομέτρων σύνορά της με τη Συρία.

BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: