"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΡΩΣΙΑ: O Πούτιν συγκρίνει την σορό του αρχιφασίστα Λένιν με τα ιερά λείψανα των αγίων !!!

Tης ΝΑΤΑΣΑΣ ΜΠΑΣΤΕΑ
 
Υπέρ της παραμονής του Μαυσωλείου του Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία και του ταριχευμένου σώματος του ηγέτη της Οκτωβριανής Επανάστασης μέσα σε αυτό, τάχθηκε ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, συγκρίνοντας τη σορό του ιδρυτή της ΕΣΣΔ με τα λείψανα των αγίων
 
 «Πολλοί υποστηρίζουν ότι η διατήρηση του Μαυσωλείου του Λένιν έρχεται σε σύγκρουση με την παράδοση. Ομως, τι δεν ανταποκρίνεται στην παράδοση; Απλά πηγαίνετε στο Μοναστήρι της Λαύρας των Σπηλαίων στο Κίεβο ή στη Μονή Πεσκόφ ή στο Αγιον Ορος. Θα δείτε τα λείψανα των αγίων εκεί».
 
Για όσους αναρωτιούνται γιατί ο ρώσος Πρόεδρος τήρησε αυτή τη θέση, την απάντηση την έδωσε ο ίδιος αμέσως μετά κάνοντας έκκληση για «επιστροφή στις ιστορικές μας ρίζες» και καταδικάζοντας την έλλειψη κοινής ιδεολογίας στη χώρα. 
 
«Τι συνέβη μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ενωσης και της κυρίαρχης ιδεολογίας;», ρώτησε ο Πούτιν μιλώντας σε συγκέντρωση διασήμων, οι οποίοι τον στήριξαν στις προεδρικές εκλογές του περασμένου Μαρτίου. «Δεν αντικαταστάθηκαν από κάτι».
 
Στο πλαίσιο της προσπάθειας ανασύστασης του σοβιετικού μεγαλείου ο Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε επίσης ότι επαναφέρει τα περίφημα «εργατικά παράσημα» που αποδίδονταν επί ΕΣΣΔ, μόνο που πλέον αντί για παράσημο του Ηρωα της Σοσιαλιστικής Εργασίας θα λέγεται παράσημο του Ηρωα της Εργασίας. «Φυσικά και πιστεύω ότι θα ήταν καλό να αναβιώσουμε το παράσημο του Ηρωα της Εργασίας, απλά δεν θα πρέπει να το αντιγράψουμε εντελώς από τη σοβιετική εποχή», είπε ο Πούτιν στους υποστηρικτές του. «Πρέπει να διασφαλίσουμε ότι καλύπτει όλους τους εργαζομένους, ό,τι δουλειά και να κάνουν - τόσο όσοι κάνουν χειρωνακτική εργασία όσο και εκείνοι που εργάζονται με το μυαλό τους».
 
Το παράσημο είχε προτείνει τον Αύγουστο ο Ιγκόρ Χολμάνκιχ, πρώην επιστάτης σε εργοστάσιο κατασκευής τανκς, που ίδρυσε ένα κίνημα υπέρ του Πούτιν στη βιομηχανική περιοχή των Ουραλίων. Ο ρώσος Πρόεδρος φαίνεται να κάνει στροφή προς τα αριστερά υιοθετώντας αυτή την πρόταση, αλλά και τη ρητορική του επικεφαλής του Κομμουνιστικού Κόμματος Ρωσίας Γκενάντι Ζουγκάνοφ όσον αφορά τη διατήρηση του Μαυσωλείου του Λένιν. Μάλιστα, χθες ο Πούτιν επανέλαβε τα λόγια του Ζουγκάνοφ ότι ο Κώδικας των Κομμουνιστών, μια λίστα με τις κομμουνιστικές αρχές που φτιάχτηκε το 1961, έχει δανειστεί πολλά από τη Βίβλο και το Κοράνι.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ.  
Πάντως, η μη κυβερνητική οργάνωση Μεμόριαλ, η οποία ιδρύθηκε με σκοπό τη διαφύλαξη της μνήμης των θυμάτων των σοβιετικών πογκρόμ, αντέδρασε έντονα στη σύγκριση των λειψάνων του Λένιν με εκείνα των αγίων. «Εάν κάποιος έχει ανάγκη από τα λείψανα αυτά, μπορεί κάλλιστα να οικοδομήσει μια "κομμουνιστική εκκλησία" κάπου αλλού», δήλωσε ο Γιαν Ρατσίνσκι, επικεφαλής της οργάνωσης. «Η κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας δεν είναι ο ενδεικνυόμενος τόπος για ένα κοιμητήριο».
 
ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: