"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΤΟΥΡΚΙΑ: H Ε.Ε την έβαλε στη θέση της με μια προτασούλα: «εδώ είναι Ευρώπη, δεν είναι Τουρκία, κύριε. Η εκδήλωση θα γίνει κανονικά».- ΕΔΩ ΘΑ ΤΗΝ ΒΑΛΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ???

Αρθρο που "κρεμάει στα μανταλάκια" κάποιους εγχώριους προσκυνημένους...


Το διήμερο 5 και 6 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο η 9η Διεθνής Κουρδική Σύνοδος, στην τελετή έναρξης της οποίας, που έχει την υποστήριξη του βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης Νοτιοαφρικανού επισκόπου Ντέσμοντ Τούτου, του δόκτορος Εμπαντί, της Μπιάνκα Τζάγκερ, του Νόαμ Τσόμσκι, του διάσημου Κούρδου συγγραφέα Γιασάρ Κεμάλ, του Βεντάτ Τουρκαλί και της βραβευμένης με το Βραβείο Ειρήνης Ζαχάρωφ, της Ε.Ε., Λεϊλά Ζάνα, παραβρέθηκε η Μπιάνκα Τζάγκερ.

Τη Σύνοδο άνοιξαν με τις ομιλίες τους η πρόεδρος της Πολιτικής Επιτροπής της Ευρωπαϊκής Ενωσης (EUTCC) Καριάν Γουεστρχάιμ, το μέλος της Αριστερής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου ευρωβουλευτής Γκάμπι Τζίμερ, η συμπροεδρεύων της Μεικτής Κοινοβουλευτικής Ομάδας Ευρωκοινοβουλίου - Τουρκίας Ελεν Φλότρε και η ανεξάρτητη βουλευτής Ντιγιαρμπακίρ Λεϊλά Ζάνα, η οποία, σημειωτέον, το 1994, ενώ ήταν βουλευτής, συνελήφθη και κλείστηκε στις τουρκικές φυλακές, όπου παρέμεινε μέχρι το 2004.

Στη σύνοδο χαιρετίστηκε ως θετικό βήμα η έναρξη διαλόγου μεταξύ του τουρκικού κράτους και του έγκλειστου ηγέτη των Κούρδων, όπως και η θετική στάση του Απο στο ζήτημα της περάτωσης της απεργίας πείνας των Κούρδων πολιτικών κρατουμένων στις τουρκικές φυλακές.

Μεταξύ των συνομιλητών ήταν η Αυστραλή βουλευτής Χον Τζούλια Γκιλάρντ, που διάβασε μήνυμα της Αυστραλής πρωθυπουργού, ο πρώην γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης Γουόλτερ Σουίμερ, το μέλος της Αριστερής Ομάδας του Ευρωκοινοβουλίου και συντονιστής της Ομάδας Κουρδικής Φιλίας Γιούργκεν Κλιούτε, το μέλος της Ομάδας των Πρασίνων του Ευρωκοινοβουλίου Ανα Μιράντα, η εκ των αντιπροέδρων του Κόμματος Δημοκρατικής Ειρήνης (BDP), ο Κούρδος Φερχάτ Εντζιού, που έχασε πολλούς συγγενείς του στη δολοφονική επίθεση της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας στο Ρομπόσκι του Κουρδιστάν, όπου έχασαν τη ζωή τους 34 παιδιά, η ακαδημαϊκός Οζγκιούρ Σεβγκί Γκιοράλ, ο πρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Ενότητας (PYD), που έχει ιδεολογικούς δεσμούς με τον Οτζαλάν και το ΡΚΚ Σαλίχ Μουσλίμ, οι Τούρκοι δημοσιογράφοι Τζεγκίζ Τσαντάρ και Σερντάρ Ακινάν, ο Ολλανδός ακαδημαϊκός Τζοστ Γιόγκερντεν, η Ισραηλινή ακαδημαϊκός Οφρα Μπένγκο, η συμπρόεδρος του Συνεδρίου Δημοκρατικής Κοινωνίας (DTK), Κούρδισσα βουλευτής Αϊσέλ Τουγλούκ και το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Ενωσης Κουρδικών Κοινοτήτων (KCK, πρόεδρός της είναι ο Μουράτ Καραγιλάν), πρώην βουλευτής του τουρκικού Κοινοβουλίου Ζουμπεΐρ Αϊντάρ.

Στη διήμερο σύνοδο, την οποία διοργάνωσαν η Ενιαία Ευρωπαϊκή Αριστερά και οι Ομάδες Αριστερών - Πρασίνων του Ευρωκοινοβουλίου των σκανδιναβικών χωρών, συμμετείχαν ως παρατηρητές ευρωβουλευτές πολλών χωρών, ακαδημαϊκοί, πολιτικοί παρατηρητές, δημοσιογράφοι και προσωπικότητες από το κουρδικό κίνημα από διάφορα τμήματα του Κουρδιστάν και από την Ευρώπη.

Πέραν αυτών που συζητήθηκαν στη σύνοδο, τα οποία επικεντρώθηκαν στην αμετακίνητη και αντιπαραγωγική στάση της Τουρκίας σχετικά με το Κουρδικό, η οποία επιμένει με ισλαμική φονταμενταλιστική λύσσα να το διαχειρίζεται και να το αντιμετωπίζει μέσα από λογικές κατάπνιξης με τη βία των όπλων των δικαιωμάτων ενός τεράστιου ιστορικού λαού, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ο πρέσβης της Τουρκίας στις Βρυξέλλες έκανε αλλεπάλληλα διαβήματα στο Ευρωκοινοβούλιο και στους διοργανωτές για να μην πραγματοποιηθεί η Σύνοδος.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες διπλωματικών πηγών από τις Βρυξέλλες, η τουρκική πρεσβεία ζήτησε από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία της Ε.Ε. να επέμβει, για να μη γίνει η εκδήλωση, με το αιτιολογικό ότι θα συμμετείχαν σ’ αυτήν υψηλόβαθμοι τρομοκράτες!!!

Οταν η υπηρεσία αυτή ζήτησε τον κατάλογο των… τρομοκρατών, η πρεσβεία έδωσε δύο ονόματα, του Ζουμπεΐρ Αϊντάρ και του Σαλίχ Μουσλίμ.

Η απάντηση της Αντιτρομοκρατικής της Ε.Ε. ήταν η εξής: 


Η Τουρκία συνομιλούσε επισήμως επί τρία χρόνια στο Οσλο με τον πρώτο, ενώ ο δεύτερος είναι πρόεδρος ενός νόμιμου κόμματος στη Συρία και δεν συμμετείχε ποτέ σε ένοπλο αγώνα.

Επειτα από αυτό, οι αρμόδιες αρχές της Ε.Ε. έκλεισαν κατάμουτρα την πόρτα στον Τούρκο πρέσβη, λέγοντάς του ότι «εδώ είναι Ευρώπη, δεν είναι Τουρκία, κύριε. Η εκδήλωση θα γίνει κανονικά».

Το εντυπωσιακό δε είναι ότι ένα από τα συμπεράσματα της συνόδου ήταν η έκκληση προς την Ε.Ε. να απαλείψει το ΡΚΚ από τον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων!!!

Αυτά να τα διαβάζουν οι δικοί μας διπλωμάτες και πολιτικοί, που με τις υποχωρήσεις και τα καμώματά τους στην περίπτωση της παρουσίασης του βιβλίου «Η Ανατομία του Πολέμου στο Κουρδιστάν», κατάντησαν τη χώρα μας βιλαέτι της Αγκυρας.

Εκεί στις Βρυξέλλες είναι Ευρώπη λοιπόν.

Εδώ, στην Αθήνα, τι είναι;

Δεν υπάρχουν σχόλια: