"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ο ευαίσθητος με την Espresso !


Στις 12 Οκτωβρίου 2012 στο protagon δημοσιεύσαμε ένα άρθρο για τη Μαριλένα Γερογιάννη. Η Μαριλένα είναι ένα άτυχο παιδί. Πάσχει από ένα σπάνιο σύνδρομο. Και το σύνδρομο Οκαμότο είναι τόσο σπάνιο, ώστε δεν έχει καν αναγνωριστεί από το ελληνικό κράτος.  

Μάταια οι γονείς της Μαριλένας προσπαθούσαν να αποσπάσουν εγκρίσεις από το σύστημα υγείας. Όλο και κάποια επιτροπή θα έπρεπε να συνεδριάσει, όλο και ένας αρμόδιος θα σταματούσε να απαντά στα τηλεφωνήματα.
  
Όμως χθες τα πάντα άλλαξαν. Το πρόβλημα λύθηκε. Το κράτος κινήθηκε. Και μάλιστα με εντολή του ίδιου του πρωθυπουργού. Διότι ο πρωθυπουργός διάβασε το θέμα στην Espresso και από την ευαισθησία του μαλάκωσαν ως και τα κάγκελα στην πύλη του Μαξίμου. Μόνο που ο πρωθυπουργός και ο υπουργός ήταν ενήμεροι για το θέμα εδώ και καιρό. Ενήμεροι και αδιάφοροι.

Οι γονείς της Μαριλένας είχαν ενημερώσει εδώ και καιρό το Μαξίμου. Ναι, το Μαξίμου ήταν ενήμερο. Και υποτίθεται ότι οι συνεργάτες του πρωθυπουργού επέδειξαν ευαισθησία, προωθώντας το θέμα κάπου στο υπουργείο Υγείας. 


Το θέμα χάθηκε στους διαδρόμους του υπουργείου και μεταξύ αρμοδίων παραγόντων που περίμεναν την επιτροπή και πάει λέγοντας. Η υπόθεση πήρε και δημοσιότητα. Δεν γράψαμε μόνο εμείς στο protagon. Και άλλα μέσα ασχολήθηκαν με την ταλαιπωρία της οικογένειας. Όμως δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή για να δοθεί λύση.

Η κατάλληλη στιγμή ήρθε τώρα. Kαι ευτυχώς η Espresso έβαλε το θέμα και θα βοηθηθεί το παιδί. Αν το έβγαζε νωρίτερα, οι πιθανότητες δεν θα ήταν υπέρ της Μαριλένας. Αλλά τώρα ο πρωθυπουργός είναι παντού. Δίνει συνεντεύξεις, κάνει δηλώσεις, γυρίζει βίντεο. Η χώρα βλέπει Σαμαρά. Ευκαιρία είναι να κάνει και ένα θαύμα. Το δημοσίευμα της Espresso ήρθε στη σωστή ώρα. Ο πρωθυπουργός ευαισθητοποιήθηκε. Ο υπουργός πήρε το θέμα στα χέρια του. Και ένας συνεργάτης του επικοινώνησε μαζί μας για να μας ενημερώσει με φωνή που έτρεμε από χαρά.  

Ναι, το θαύμα έγινε. Θα ακολουθήσουν και άλλα; Άγνωστο. Άλλωστε αυτά πρέπει να του τα φέρνουν κάπως μαλακά του πρωθυπουργού. Είναι ευαίσθητος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: