"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


EΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Ένα ιστορικό λάθος ζητά επειγόντως διόρθωση

ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ

Μία φορά κι έναν καιρό ήταν ένας πρωθυπουργός που τον έλεγαν Γεώργιο Ανδρέα Παπανδρέου. Οι φίλοι του τον έλεγαν ΓΑΠ.  

Ήταν επίσης κι ένας ακόμη πρωθυπουργός που τον έλεγαν Κώστα. Σκέτο Κώστα. Το Καραμανλής τον αναστάτωνε, καθώς ήταν λάτρης του πατέρα του Γιώργου. 

Μεγάλο μπέρδεμα. Διότι ο Γιώργος δεν τα πήγαινε καλά με τον Ανδρέα. Τέλος πάντων. Λένε, ότι οι δύο αυτοί άνδρες πρέπει να επιστρέψουν. Για να σώσουν τη χώρα...

Δεν είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινάει κανείς την μέρα του.
Να του λένε ότι ένας κουρασμένος και ένας ποδηλάτης απειλούν τον ελληνικό λαό με την επιστροφή τους. Πιο εύκολο θα ήταν να βρεθούν οι δυο τους και να κάνουν ένα συγκρότημα μουσικής, παρά πολιτική. Ας πούμε, «τα κουρασμένα ποδήλατα». Αλλά και πάλι, είναι αμφίβολο αν οι δύο αυτοί άνθρωποι είναι ικανοί για να οργανώσουν ένα γκρουπ μουσικής ή ένα οποιοδήποτε γκρουπ. 

Θα ρωτήσετε τώρα πως είναι τότε δυνατόν να υπήρξαν πρωθυπουργοί, να προσπάθησαν να διοικήσουν μία ολόκληρη χώρα. Εδώ ακριβώς είναι το πρόβλημα: 

Βρέθηκαν τη λάθος ώρα στη λάθος θέση. 

Στην πιο κρίσιμη φάση της σύγχρονης ιστορίας μας είχαμε την ατυχία να συναντήσουμε δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις ανθρώπων που είχαν αποφασίσει πριν ακόμη γεννηθούν να βάλουν τέλος στις οικογενειακές τους δυναστείες
. Θα μπορούσαν να περιμένουν λίγο και να το πράξουν σε μία καλύτερη στιγμή για τη χώρα, αλλά για κάποιον μυστήριο λόγο το σύμπαν δεν συνωμότησε αυτή την φορά για να γλιτώσουμε. Λες και μας τα είχε μαζεμένα. 

Θα έλεγε κανείς ότι το έργο αυτών των δύο ανδρών έχει ολοκληρωθεί.
Το ΠΑΣΟΚ τείνει να εξαφανιστεί τελείως από τον πολιτικό χάρτη και το όνομα της Νέας Δημοκρατίας είναι ένα βαρίδι στα πόδια του Αντώνη Σαμαρά.  

Εκτός κι αν ο Κώστας επιστρέφει για να αναστήσει τον σοσιαλιστικό χώρο και ο Γιώργος για να δημιουργήσει την μεγάλη φιλελεύθερη παράταξη.
Έτσι εξηγείται η επιστροφή τους. Μόνο έτσι, όχι αλλιώς!  

Ένα ιστορικό λάθος ζητά επειγόντως την διόρθωσή του.
Το λάθος ήταν ότι οι δύο αυτοί άνδρες κλήθηκαν να υπερασπιστούν πολιτικές που δεν πίστευαν. 

Σε αντίθεση με ό,τι πιστεύει ο πολύς κόσμος, ο Γιώργος και ο Κώστας δεν ήταν ανίκανοι. Βρέθηκαν σε λάθος δυναστείες!
 

Αν ο Κώστας ήταν ο γιος του Ανδρέα και ο Γιώργος ο εγγονός τους Εθνάρχη Κωνσταντίνου, μπορεί  η μοίρα αυτής της χώρας να ήταν διαφορετική. 



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: