"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: Διαβάζει το «Φορολογία για Αρχάριους» ο Στουρνάρας!


Μιά απροσεξία του Γιάννη Στουρνάρα, την ώρα που έβγαινε από το Μέγαρο Μαξίμου, μετά την μαραθώνια συνεδρίαση για το φορολογικό, αποκάλυψε ανάμεσα στα χαρτιά του, ένα γνωστό «λυσάρι» οδηγιών για πρωτάρηδες

Κρατώντας το ειδικό αντίτυπο με θέμα τη φορολογία, από την σειρά «Books for Dummies», ο υπουργός Οικονομικών, προκάλεσε πολλά ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο επανακαταρτίζουν το φορολογικό νομοσχέδιο, σε συνεργασία με τον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα, το βιβλίο «Φορολογία για Αρχάριους», γραμμένο απλοϊκά, ώστε να μπορεί να καταλάβει ακόμα και κάποιος εξ ολοκλήρου ανέπαφος με τα οικονομικά, τι θέλει να πει, είναι γεμμάτο από μικρά «τρικ» που μπορούν να ξελασπώσουν έναν υπουργό Οικονομικών, βρίσκοντάς του εύκολα και γρήγορα «ισοδύναμα» μέτρα.

Ανάμεσα στα θέματα που αναφέρονται στο εξωφυλλο, ξεχωρίζει η ανάλυση της μονεταριστικής φορολογικής μεθόδου «Γιούργια» («στον ταμπλά με τα κουλούρια») που περιγράφει μια ευρύτατη γκάμα φόρων και εισφορών για κουλουρτζήδες.
 
Τέλος, υπάρχει εκτενής ανάλυση για το πώς μπορούν να ξελασπώσουν ένα ολόκληρο υπουργείο οι ελεύθεροι επαγγελματίες, ενώ σε άλλο κεφάλαιο, απλοποιείται ο συντελεστής φορολόγησης των μισθωτών στο  50-50, (πενήντα για το κράτος – πενήντα για τον μισθωτό), που δεν θα τους φανεί τόσο άγριο, γιατί θα τους θυμίσει την τηλεοπτική σειρά που τόσο αγάπησαν.
 
(Σημείωση: Το κείμενο αυτό αποτελεί προϊόν επινόησης με στόχο τη σάτιρα και σε καμμία περίπτωση δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Καταναλώστε το υπεύθυνα)

Δεν υπάρχουν σχόλια: