"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


TOYΡΚΙΑ - ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Θα μοιραστούν τα πετρέλαια!

Tης ΛΙΑΝΑΣ ΜΥΣΤΑΚΙΔΟΥ

Σε βάθος μέχρι τριών χλμ και επί τρεις ως έξι μήνες θα διαρκέσουν οι γεωτρήσεις που ξεκίνησαν στα Κατεχόμενα, στην περιοχή που ονομάστηκε Turkyurdu 1.
 
Έγινε μάλιστα γνωστό ότι Κατεχόμενα και Τουρκία θα μοιραστούν το πετρέλαιο… μισό-μισό!

Από την πλευρά του, ο Έρογλου χαρακτήρισε ιστορική στιγμή την έναρξη των εργασιών  και τόνισε ότι η κυβέρνηση του κ. Ερντογάν…  στηρίζει όλο και περισσότερο τα Κατεχόμενα.

Ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Γιλντίζ έσπευσε να προσθέσει ότι οι έρευνες πρέπει να γίνουν αιτία ειρήνης, και όχι πολέμου, όπως συνέβαινε στο παρελθόν. «Και αν ακόμα δεν βρεθεί πετρέλαιο», είπε, θα έχουμε χαρτογραφήσει το υπέδαφος και τη γεωλογική δομή της περιοχής.

Όσο για τον αρμόδιο για τη διεύρυνση Επίτροπο της Ε.Ε κ. Φούλε, δήλωσε ότι η Κομισιόν γνωρίζει τη διεξαγωγή ερευνών από μια τουρκική εταιρία και συνέστησε σε όλους τους εμπλεκόμενους σύνεση…

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΖΩΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: