"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Α. Τσιπρανδρέου...του Γεωργίου


Καιρό τώρα μιλάμε για το “φαινόμενο” Τσίπρα και για την... κληρονομική χαρισματικότητά του να μοιάζει, όσο μεγαλώνει, στον πολιτικό μπαμπά του, τον Ανδρέα Παπανδρέου, του Γεωργίου βεβαίως

Κάθε μέρα κι άλλες πλευρές της ομοιότητας φωτίζονται, κάθε μέρα λαμβάνουν χώρα και άλλες ταυτοποιήσεις του γονιδιώματος που, δυστυχώς, δεν αναπαύεται στη γνωστή “Α΄ Αποθήκη Εξαιρετικής Ποιότητος Γονιδιωμάτων Αθηνών”, κάτω από τα κυπαρίσσια.

Ζει ανάμεσά μας!
Και αναπαράγεται κατά βούλησιν!

Ιδιαίτερα ευνοϊκό περιβάλλον, για την αναπαραγωγή, αποδεικνύεται  το διεθνές και δη το...ευρωπαϊκό

Έχουμε πρόβλημα με την ΕΟΚ; Ε λοιπόν:
-“Έξω από την ΕΟΚ των μονοπωλίων”!

Έχουμε πρόβλημα με το “Χόρα”;
Βυθίσατε το “Χόρα”!
 Απλά πράγματα και κατανοητά(!)

Τί θέλει ο λαός; Να φύγουμε από το ΝΑΤΟ, να φύγουν οι Βάσεις;
Έξω οι Βάσεις του θανάτου! Έξω για πάντα από το ΝΑΤΟ!

Για επτά(7) ολόκληρα χρόνια, από το 1974 μέχρι το 1981, ο Ανδρέας Τσιπρανδρέου του Γεωργίου, ήταν συνεπής (!) με τις δεσμεύσεις του έναντι του λαού είτε αυτές έλαβον  χώρα πριν από τις εκλογές είτε μετά. Τα ζόρια αρχίσανε όταν κλήθηκε να κυβερνήσει: Οι Βάσεις φύγανε μένοντας, από το ΝΑΤΟ βγήκαμε εντασσόμενοι και στο στρατιωτικό σκέλος από όπου είχαμε φύγει. Στην ΕΟΚ μείναμε, τους κάναμε το χατίρι, αποσπώντας ανταλλάγματα για να έχει ο Τσοβόλας να τα δώσει όλα....τα γνωστά Μεσογειακά Ολοκληρωμένα Προγράμματα!

Έτσι και ο...υιός Αλέξης! “τί θα κάνει η κυβέρνηση στις 22 Μαΐου”; ρωτούσε, “θα κόψει τις συντάξεις;” “εμείς δεν συμμετέχουμε σε μια τέτοια κυβέρνηση!”

Αποτέλεσμα: να μην υπάρχει καν κυβέρνηση και φυσικά οι συντάξεις να κόβονται και ο Αλέξης να είναι “συνεπής με τις προεκλογικές εξαγγελίες” !!!

Εντάξει ρε Αλέξη, μη μας σώζεις μονοκοπανιά! Σώσε μας σιγά σιγά....σώσε τις συντάξεις από τον άλλο μήνα...δεν χάθηκε ο κόσμος, μην είσαι τόσο τελειομανής

Κάτι ανάλογο έγινε και με τον “Σοσιαλισμό”. Γιατί να τρέχει ο πολίτης, ο οποίος ντρεπόταν πια να είναι δεξιός, να ανοίγει μέτωπα με τον ιμπεριαλισμό και τα μονοπώλια; Να κινδυνεύει να του κόψουν τη “καλημέρα” οι ισχυροί του Δυτικού Κόσμου, να ερωτοτροπεί με την ΕΣΣΔ και τις χώρες της ΚΟΜΕΚΟΝ, να εθνικοποιεί μεταλλεία, βιομηχανίες, ορυχεία; Να οργανώνει αλλιώς τη ζωή του για να αντιμετωπίσει τα κατασταλτικά μέτρα των άσπονδων φίλων που θα χολώνονταν μαζί μας; Ας ψηφίσει ΠΑΣΟΚ! Στις 18 Νοέμβρη θα είναι και ο σκύλος χορτάτος και η πίτα αφάγωτη...για να έχουμε να τρώμε μετά..μετά του Παγκάλου.

Να καταγγείλουμε το μνημόνιο την Δευτέρα και όλα θα πάνε πρίμα. Λεφτά υπάρχουν...θα δώσουνε κι αυτά που κόπηκαν....πού είσαι Τσοβόλα που ξέρεις να τα δίνεις όλα...χοντρός υπάρχει πάντα, απλώς λέγεται Καμμένος.

Η μέθοδος αυτή του πολιτεύεσθαι έμεινε γνωστή ως “ανάβεις φλας αριστερά και στρίβεις δεξιά”...αργότερα ήρθαν και τα κότερα και το “στρίβειν δια του αρραβώνος”... της αεροσυνοδού βεβαίως.

Μη νομίσετε όμως ότι η μέθοδος του “παπατζή” ήταν η μόνη για να οδηγηθεί ο λαός-εκών-  στον “Σοσιαλισμό”. Υπήρξε και η άλλη, του εκβιασμού, ότι ποτέ οι χαρισματικοί νταβατζίδες δεν εκπορνεύουν τον λαό μόνο με τα χάδια και τις τσικολάτες και τα κολούρια!

Πρόσχημα υπήρχε και τότε: ο εκλογικός νόμος ήταν και τότε- και κυρίως τότε- καλπονοθευτικός.
Για να μπουν τα κόμματα στη Β' κατανομή ήθελαν 17%!!! Έπαιρναν ό,τι έπαιρναν σε έδρες συμπληρώνοντας το μέτρο στην Α΄κατανομή και μετά όλοι οι ψήφοι τους που περίσσευαν πήγαιναν στα δύο πρώτα κόμματα. “Χαμένη ψήφος” ήταν λοιπόν η ψήφος στα κόμματα που δεν θα μπαίνανε στη Β΄κατανομή, όπως “χαμένη” πήγε η ψήφος που πήγε στα μικρά “αντιμνημονιακά” κόμματα που δεν είναι συμπληρώνουν το 3%. Οπότε ο Α. Τσιπρανδρέου μπορεί άνετα να τα καπελώνει και να τα εκφράζει και να τα αντιπροσωπεύει στη μεγάλη εκστρατεία για την....επανίδρυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης(!!!)

Δεν ήταν λίγες οι φορές. Ήταν όλες οι φορές που Α. Τσιπρανδρέου έκανε εκλογές! Όλες τις φορές εκβίασε τον λαό έως ότου, με το καλό ή με το άγριο, να του κάνει τα κέφια και να του δώσει εκείνο το ποσοστό που θεωρούσε αρκετό για να κυβερνήσει!

Αυτός ο τρόπος χειραγώγησης του λαού ονομάστηκε “δικομματισμός”. Στηρίχθηκε  πάντα στον εκλογικό νόμο. Στον εκλογικό νόμο στηρίζεται και τώρα. Ο Αλέξης Τσιπρανδρέου άφριζε, κι έκανε ρυτίδες στο κούτελο, κατά του δικομματισμού  - που ήταν τα τελευταία χρόνια σκιά του εαυτού του και της πλάκας. Τώρα όμως τον μεταχειρίζεται σαν έτοιμος από παλιά και ξαναστέλνει  τον λαό στις κάλπες γιατί το 17%, συνεργούντος και του εκλογικού νόμου, δεν είναι αρκετό για την....ευρωπαϊκή επανίδρυση(!!!)

Και γιατί παρακαλώ; το 17% του 300 είναι 51 έδρες. Πόσες πήρε ο ΣΥΡΙΖΑ και σκούζει;

Τελικά τον “δικομματισμό” δεν τον κάνει ο εκλογικός νόμος -ήγουν ο θεσμός- αλλά η πολιτική και τα πολιτικά παιδάρια που αρνούνται να γίνουν άνδρες. Είμαστε προ του φαινομένου να έχουμε δικομματισμό με απλή αναλογική! Γιατί αν δεν θέλει κανείς να συνεργαστεί με κανέναν τότε η απλή αναλογική- η άδολη, βεβαίως- είναι το προνομιούχο πεδίο όπου ο αδιάβαστος και κακομαθημένος λαός αναπέμπεται στην κάλπη “για να κάνει το καθήκον του” και να ξαναστείλει άλλο μήνυμα από αυτό που έστειλε. Προφανώς διότι ο Αλέξης Τσιπρανδρέου δεν το θεωρεί ισχυρή εντολή για να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση της Αριστεράς...με την Λούκα υπουργό οικονομικών και τον Γεράσιμο Αρσένη πρωθυπουργό(!)

Ο Λεωνίδας Κύρκος βγήκε για λίγο, χθες βράδυ, από το κιβούρι του και εμφανίστηκε στους Φακέλους του Παπαχελά. Με πικρία διαπίστωσε ότι στο κόμμα του (το Συνασπισμό δηλαδή) τον θεωρούνε “δεξιό”, ότι θέλει να τους κάνει ουρά του ΠΑΣΟΚ κλπ. Αναρωτήθηκε γιατί η πολιτική γραμμή της τότε συνασπισμένης Αριστεράς δεν επικράτησε και επικράτησε εκείνη του Ανδρέα Τσιπρανδρέου;

'Ελα ντε! Γιατί; Γιατί το πολιτικό γονιδίωμα του Ανδρέα...μετεμψυχώθηκε στον Αλέξη ενώ το αντίστοιχο του Λεωνίδα και του Χαρίλαου παραμένουν ενταφιασμένα στην Αθήνα και στο Παλιοζογλόπι αντίστοιχα;

Δεν υπάρχουν σχόλια: