"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ: Nέα επίθεση των απολίτιστων Ισλαμοφασισταριών σε σχολείο θηλέων -- Περίπου 160 μαθήτριες εισέπνευσαν δηλητηριώδες αέριο

Περίπου 160 μαθήτριες αρρώστησαν αφού φέρεται ότι εισέπνευσαν δηλητηριώδες αέριο στο σχολείο τους στο βόρειο Αφγανιστάν, δήλωσε αξιωματούχος, σημειώνοντας ότι είναι το τρίτο περιστατικό αυτού του είδους που σημειώνεται τον τελευταίο καιρό στη χώρα.

Το περιστατικό σημειώθηκε στο Γυμνάσιο Θηλέων Άχαν Ντάρα στην πόλη Ταλοκάν, η οποία είναι η πρωτεύουσα της επαρχίας Τάχαρ, δήλωσε αξιωματούχος του υπουργείου Παιδείας.

"Οι μαθήτριες διακομίσθηκαν στο επαρχιακό νοσοκομείο και σε άλλα ιατρικά κέντρα", διευκρίνισε ο Τζαν Μοχάμαντ Ναμπιζάντα, επιρρίπτοντας την ευθύνη για την επίθεση αυτή στους Ταλιμπάν.


Ωστόσο την περασμένη εβδομάδα οι Ταλιμπάν διέψευσαν ότι είχαν κάποια ανάμειξη στις επιθέσεις που γίνονται σε σχολεία και ζήτησαν να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι αυτών των ενεργειών.

Κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης της χώρας από τους Ταλιμπάν (1996-2001) δεν επιτρεπόταν στα κορίτσια να πηγαίνουν σχολείο.

Ο αξιωματούχος του τομέα της υγείας στην Τάχαρ, ο Χαφιζουλάχ Σάφι, δήλωσε ότι το περιστατικό αυτό διερευνάται και σημείωσε ότι ακόμη δεν έχει εξακριβωθεί "αν κάποιος απελευθέρωσε πράγματι δηλητηριώδες αέριο στο σχολείο".

"Ακόμη κι αν λίγες μαθήτριες μπορεί να εισέπνευσαν δηλητηριώδες αέριο, άλλες μπορεί να έχασαν τις αισθήσεις τους λόγω του φόβου και της υστερίας" που προκλήθηκε, πρόσθεσε ο αξιωματούχος.
ΕΛ.ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: