"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΠΡΟΣΩΠΑ - ΜΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ: Rusidah

Απο το ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ ιστολόγιο "Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ"

Είναι κάτοικος της Ινδονησίας η Rusidah Bandaoui, και αποδεικνύει ότι για ένα πραγματικά δημιουργικό πρόσωπο οι σωματικές ασθένειες, ακόμα και η έλλειψη των χεριών δεν είναι πρόβλημα.
Παραμένοντας μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα, χωρίς χέρια (και τα δύο) η 44χρονη κατάφερε να γίνει επαγγελματίας φωτογράφος για 20 χρόνια και ήταν τόσο καλή που απέκτησε το δικό της στούντιο.....

Το κορίτσι από τη θλίψη της αναπηρίας του, εγκατέλειψε το σχολείο.
Όμως, ως ενήλικας παρακάλεσε τους γονείς της να της αγοράσουν μια φωτογραφική μηχανή.
Άρχισε να σπουδάζει σε ένα επαγγελματικό κέντρο αποκατάστασης για άτομα με ειδικές ανάγκες στην πόλη του Σόλο.
Εκεί παρακολούθησε μαθήματα στο ράψιμο και τη φωτογραφία.

Στη συνέχεια, γεννήθηκε στην καρδιά της ένα πάθος για τη φωτογραφία.
Η Rusidah ζει με τον σύζυγό της και τον 13χρονο γιο της στο χωριό Botoredzho.
Στη φωτογραφία: η Rusidah χτενίζει το γιο της.
Δεν έχει σημασία που είναι γυναίκα, ήταν σε θέση να γίνει επαγγελματίας φωτογράφος και τώρα έχει το δικό της στούντιο στην πόλη της Ινδονησίας Purvoredzho.
Ο σύζυγός της ελπίζει ότι μπορεί να εμπνεύσει άλλους ανθρώπους με αναπηρία να ζουν μια ικανοποιητική ζωή.
Μια γυναίκα φωτογράφος που παρέχει τις υπηρεσίες της σε γάμους, καρναβάλια και άλλες αγροτικές δραστηριότητες. Οι τοπικές αρχές επίσης την προσλαμβάνουν σε τακτά χρονικά διαστήματα για φωτογραφικές υπηρεσίες (ταυτότητες, διαβατήρια κλπ).
Η Rusidah αναγνωρίζει ότι η αναπηρία περιπλέκει τη ζωή της. Είναι γεγονός ότι ένας υγιής άνθρωπος κάνει συνήθως για μια στιγμή κάτι που αυτή θα χρειαστεί να κάνει πέντε. Αλλά αυτό με κανένα τρόπο δεν θα την κάνει να εγκαταλείψει τα όνειρά της. Εκείνη δεν θέλει να θυμάται τις λεπτομέρειες του ατυχήματος, αλλά λέει ότι χωρίς αυτό δύσκολα θα ήθελαν μια γυναίκα φωτογράφο στο επάγγελμα.
Στη φωτογραφία: η Rusidah βάζει μακιγιάζ, δεν ξεχνά ποτέ ότι είναι ΓΥΝΑΙΚΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: