"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΜΠΑΝΑΝΙΑ: To αδιάφθορο κράτος και οι επίδοξοι αδιάφθοροι αξιοποιητές του ΣΥΡΙΖΑ

Του ΜΙΧΑΛΗ ΤΣΙΝΤΣΙΝΗ

Εχει δίκιο ο κ. Στρατούλης. Ποτέ δεν είπε ότι θα δημεύσει τις καταθέσεις. Ποτέ δεν είπε ότι θα τις δεσμεύσει. Είπε ότι θα τις αξιοποιήσει κοινωφελώς. Είπε ότι, μετά την εθνικοποίηση των τραπεζών, τις αποταμιεύσεις των πολιτών δεν θα τις διαχειρίζεται πια κανένας στυγνός κερδοσκόπος, κανένας αιμοδιψής καπιταλιστής. Θα τις αξιοποιεί το κράτος. Θα τις αξιοποιούν οι αδιάφθοροι και καταρτισμένοι κρατικοί λειτουργοί που θα διορίσει η αριστερή κυβέρνηση. Λειτουργοί σαν τον κ. Στρατούλη.
 
Η κοινωνικοποίηση, βεβαίως, δεν θα σταματήσει εκεί. «Χρειάζεται να επιστρέψουν στο Δημόσιο οι Επιχειρήσεις και Οργανισμοί που έχουν εν μέρει ή συνολικά ιδιωτικοποιηθεί (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΣΕ, ΕΛΤΑ, ΕΥΔΑΠ, Μέσα Μεταφοράς). Να παραμείνουν ή να επιστρέψουν στον έλεγχο και την ευθύνη του Δημοσίου βασικές παραγωγικές μονάδες, όπως λιμάνια, αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι, ναυπηγεία, ορυκτός και ενεργειακός πλούτος».
 
Ετσι λέει – επί λέξει – το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ

Εκτός από το χρέος, θα καταργηθεί και το κέρδος. Θα τα αναλάβει όλα το κράτος. Οχι το σπάταλο, διεφθαρμένο, λιπαρό κράτος που ξέραμε. Ενα νέο ενάρετο κράτος. Το κράτος του ΣΥΡΙΖΑ.
 

Αν σας θυμίζει κάτι αυτό το πρόγραμμα είναι γιατί έχει δοκιμαστεί και αλλού. Γι’ αυτό έχει δίκιο να το υποστηρίζει ο κ. Στρατούλης. Εχει δίκιο σ’ έναν άλλο αιώνα. Σ’ έναν άλλον κόσμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: