"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Οι τραμπούκοι της καθημερινότητας μας με "το κρυφό τατουαζ"

Η παρούσα ανάρτηση αρχικά δημοσιευτηκε  με τον "Δαίμονα του ιστολογίου" να "τρώει" το μισό σχεδόν κείμενο  του αρθρογράφου με ύπουλο χτυπημα την ώρα της μορφοποίησης. Την αναρτω λοιπόν ξανά με την ΣΥΓΝΩΜΗ μου προς τον φίλο Χριστο Αρτινό. 

Του ΧΡΙΣΤΟΥ ΑΡΤΙΝΟΥ

Το τελευταίο διάστημα,οι περισσότεροι μιλούν για οικονομική κρίση, που σίγουρα, λόγω και της τηλεθέασης,επιδρά πολλαπλάσια στην ζωή μας,κατέχοντας ταπρωτεία στα ενδιαφέροντα των πολιτών! 

Κάποιοι,πιό ψύχραιμοι ,ξεπερνούν το θέμα της τεχνικής κρίσης τουχρηματοπιστωτικού συστήματος και εστιάζονται στην κρίση της κοινωνίας! 

Το φαινόμενο της εντυπωσιακής παρουσίας του εθνικισμού στο κονοβούλιο,φαίνεται ότι έχει αποσπάσει το ενδιαφέρον όλων,περισσότεροακόμη και από το ζήτημα της ακυβερνησίας!

Κρίση αξιών,κρίση συνείδησης,κρίση πανικού,κρίση ρατσισμού,νευρική κρίση. Κρίση χωρίς τέλος...?

Με την σημείωση αυτή, δεν υπάρχουν οι  δυνατότητες,ούτε η πρόθεση να γίνει ψυχολογική ή κοινωνιολογική ανάλυση του φαινομένου! Απλά γίνεται μιά απλή παρατήρηση των φαινομένων!  

Αρκετοί κάνοντας χιούμορ, αποκαλούν τους φουσκωτούς βουλευτές τουεθνικισμού,"χρυσά αυγά"!Οπότε η Χρυσή Αυγή  είναι  η κότα...! 

Έτσι μπαίνει εύλογα και αναπόφευκτα το ερώτημα: Η κότα γέννησε τα "χρυσά αυγά" ή τα "χρυσά αυγά" γέννησαν την κότα?

Εύκολα μπορεί κανείς να αναγνωρίζει πλέον τον κάθε πολιτευτή της! Έχουμε όνομα, φωτογραφίες, βιογραφικό, ηλικία, δράση, οικογενειακή κατάσταση κλπ. Τέτοια στοιχεία, όμως μας λείπουν από το περίπου, μισό εκατομμύριο ψηφοφόρων που τους έστειλαν, νόμιμα,στο ελληνικό κοινοβούλιο για νατους εκπροσωπήσουν!

Αυτοί κρύφτηκαν πίσω από το παραβάν της μυστικής ψηφοφορίας και τους εξέλεξαν!

Μπορούμε όμως, εύκολα και αυτούς, να τους αναγνωρίσουμε!!!

Είναι δίπλα μας και κάνουν φανερή την ταυτότητα τους,καθημερινά!

Είναι οι φοροφυγάδες,είναι αυτοί που βασανίζουν ζώα,είναι αυτοί που ασχημονούν κατά των ανυπεράσπιστων και των ηλικιωμένων,είναι οι κάθε είδους ρατσιστές.

Είναι ο γιατρός με το φακελλάκι.Ο γιατρός,που δίνει γνωμάτευση γιά τυφλότητα και την ίδια στιγμή,στον ίδιο πελάτη,του δίνει γνωμάτευσηικανότητας γιά οδήγηση.Είναι επίσης,ο
ίδιος ο πελάτης του γιατρού!

Είναι η νοικοκυρά,που από τον τρίτο όροφο,εκσφενδονίζει τα σκουπίδια της στο πεζοδρόμιο.

Είναι ο"φιλόζωος"που θα οδηγήσει τον σκύλο του,να αφήσει τις ακαθαρσίες του στο πεζοδρόμιο,μακριά από την πόρτα του!

Είναι οι καταπατητές της γης και οι εμπρηστές της!

Είναι ο οδηγός που θα παρκάρει στο πεζοδρόμιο,είναι ο ασυνείδητος οδηγός,που θα εγκαταλείψει αβοήθητο το θύμα που τραυμάτησε.

Είναι οι τραμπούκοι της καθημερινότητας μας,αυτοί που παραβιάζουν κάθε νομιμότητα και ήθος,σε βάρος των υπόλοιπων!

Είναι αυτοί που με αυταρχικό ύφος, σε μιά αντιπαράθεση βροντοφωνάζουν "ξέρεις ποιός είμαι εγώ;"

Είναι όλοι αυτοί που έχουν διαμορφώσει τέτοια ιδεολογία,που τους κάνει να πιστεύουν, ότι κάποιες ζωές έχουν μεγαλύτερη αξία,ότι κάποιες κοινωνικές ανάγκες,είναι λιγώτερο νόμιμες από κάποιες άλλες!


Είναι οι βιαστές κάθε κοινωνικής νομιμότητας! Είναι,εν τέλει,οι συμπολίτες μας της διπλανής πόρτας!

Βλέπετε,ότι άν είχαμε τρόπο να τους μετρήσουμε,θα έβγαιναν περισσότεροι από τους ψηφοφόρους της Χ.Α.!

Όλοι αυτοί χρειάζονταν μιά νόμιμη εκπροσώπηση και την βρήκαν στην Χρυσή Αυγή!

Έτσι αυτή την ιδεολογία επιζητούν να την προάγουν τώρα και ως κρατικό ιδεολόγημα,μέσω του εθνικισμού!

Η κοινωνία πάσχει μόνιμα από την χρόνια εκφυλιστική ασθένεια του εκφασισμού! Όταν αυτό φθάνει να εκδηλώνεται  και ως κοινοβουλευτική επένδυση,δεν απομένει τίποτε άλλο πλέον,παρά η αναχαίτιση των συμπτωμάτων της ασθένειας!

Η βία όμως,ενθαρρύνεται από την μείωση της κοινωνικής αντίδρασης στην βία! Αν κάτι χρειάζεται να μας φοβίζει,είναι λιγώτερο,η επίσημη παρουσία των εθνικιστών στα πολιτικά δρώμενα της χώρας μας και πολύ περισσότερο,η απώλεια της κοινωνικής μας συνείδησης και ανθρωπιάς.

Ο φασισμός ως πολιτικό σχήμα,αντανακλά πάντα συγκεκριμένες κοινωνικές τάσεις. Το να έχει κανείς φασιστική συμπεριφορά,αλλά να μην είναι εγγεγραμμένος,επίσημα,σε κάποια αντίστοιχη οργάνωση η παράταξη,νομίζει ότι απαλλάσσεται από την ιδιότητα αυτή.Πόσο μάλλον,όταν κινείται,σε δήθεν δημοκρατικούς χώρους.Κι αν στο χέρι του,κρατάει ως άλλοθι,μια δημοκρατική σημαία,σίγουρα σε κάποιο απόκρυφο μέρος του σώματός του,έχει ως τατουάζ,τον αγκυλωτό σταυρό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: