"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Υποβρύχια (που βρυχόνται)...

Γράφει ο "Ναυτίλος" ΣΤΑΘΗΣ Σ
(σε μεγάλα κέφια)

Είναι υπέροχοι, είναι το αγλάισμα της σοσιαλιστικής ηθικής! Ο Γιωργάκης και η παρέα του: εκτός απ' τις συντάξεις, κόβουν τώρα απ' τους συνταξιούχους και τα φάρμακά τους!

Τι 'ν' τούτοι ωρέ;! Ακρίδα; βατράχια απ' τον ουρανό; Σερπετά;

Εντάξει, είναι γνωστόν (σύμφωνα με έρευνες της ορνιθολογικής εταιρείας) ότι «δωσίλογος» για ορισμένους απ' αυτούς σημαίνει «αυτόν που δίνει τον λόγο του», αλλά έστω κι έτσι, πού στο διάολο έχουν δώσει τον λόγο τους οι μακάβριοι; στις Τράπεζες; στον Χάρο; στον Βελζεβούλη τον ίδιο;...

«Σε καμμία περίπτωση δεν συμφωνούμε ότι η ανάπτυξη εξυπηρετείται με το να πουληθεί, να δοθεί σε κάποια τρίτα χέρια το λιμάνι του Πειραιά. Θεωρούμε, αντιθέτως, ότι αυτή η εξέλιξη θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για τον Πειραιά, θα έχει αρνητικές επιπτώσεις για την ανάπτυξη ενός κρίσιμου κλάδου, του εισαγωγικού και εξαγωγικού εμπορίου της χώρας μας...».
Αυτά έλεγε τον Απρίλιο του 2008 ο Γεώργιος ο Β' Παπανδρέου ο Γ' (καθώς μας θυμίζει ο χθεσινός «Ελεύθερος Τύπος»).

Σήμερα, ο υπό την εποπτείαν του ΔΝΤ, περιορισμένης ευθύνης Πρωθυπουργός, αυτός και η κυβέρνησή του συναντώνται με τον κάπτεν Γουέι Τζιαφού και στρώνουν κόκκινο χαλί στους κόκκινους (λέμε τώρα) Κινέζους για να αρχίσουν τις μπίζνες τους στον Πειραιά.

Πότε έλεγε μπούρδες ο κ. Παπανδρέου; Τότε ή τώρα; Σε μας ή στους Κινέζους;

Και έως πότε πλέον, ύστερα μάλιστα απ' αυτά που έχουν συμβεί κι εν όψει όσων επέρχονται, θα δεχόμαστε μάλιστα, θα καταδεχόμαστε, να μας πετάει μπαρούφες με τέτοια ευκολία και χωρίς ουδέν κόστος (πέραν του μακροπρόθεσμου) ο κ. Πρωθυπουργός;

Πράγματι, απορώ.Ούτε είναι η ερώτηση ρητορική.

Δεν είναι απίστευτο το γεγονός ότι ο κ. Παπανδρέου, μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ουδέν σχεδόν έχει πει, που να μην το έχει διαψεύσει, καταγγείλει και ξεσκίσει ο ίδιος;

Μπορεί να 'χει εκπέσει, να 'ναι ένας πρωθυπουργός ανδρείκελο, ωστόσο παραμένει ακόμα επικεφαλής έστω των νομαρχών της χώρας, πόστο που απαιτεί στοιχειώδη σοβαρότητα. Πλην όμως ο ίδιος είναι μονίμως μέσα στην καλή χαρά -τώρα, φέρ' ειπείν, περιοδεύει ανατολικώς της Λιβύης στα ανοιχτά του Λιβάνου και διατυπώνει προς όλους προτάσεις για τα καβουράκια στα βοτσαλάκια της Κυρηναϊκής, για την αειφόρο ανάπτυξη της φώκιας νοτίως του Καστελόριζου και για την ταραχή που τραβάν τα φύκια στους βυθούς της Καλύμνου όταν πετάνε πάνω τους τουρκικά μαχητικά.

[Με την ευκαιρία, ο Ιλκέρ πασάς Μπασμπούγ, γενικός δερβέναγας του τουρκικού ασκέρ μπαμ-μπουμ, μας πληροφόρησε ότι: «δεν θέλουμε κρίση στο Αιγαίο, αλλά πρέπει να εκπαιδεύουμε τους πιλότους μας» -πού ωρέ; στου κασίδη το κεφάλι;]

Εκτός κι αν οι Τούρκοι μιλιταριστές θέλουν να εκπαιδεύουν και τίποτε UFO -πρόταση που συνδέεται με τις νέες τεχνολογίες κι ως εκ τούτου εμπίμπτει στα ενδιαφέροντα και τις προτάσεις (διαρκώς, παντού και προς όλους) Γιωργάκη, για κουρντιστές κουβαρίστρες, ευρωμεσογειακά φόρουμ και πράσινα άλογα.

Διότι -για να σοβαρευτούμε- αντί να έχουν λειώσει οι κυβερνώντες τα παντελόνια τους, όχι μόνον τους τελευταίους οκτώ μήνες, αλλά όλα αυτά τα χρόνια που κυβέρνησαν οι πράσινοι (ομοίως τε και οι γαλάζιοι) φτιάχνοντας Κτηματολόγιο, Δασολόγιο και Χωροταξικό, κάνουν μιντιακές φιέστες στις παραλίες Γλυφαδοβουλιαγμένης και φέρνουν επιτέλους ως πρώτο δείγμα της πολυαναμενόμενης αναπτυξιακής πολιτικής, ως πρώτο δείγμα ενός μακρόπνοου προγράμματος παραγωγικής ανασυγκρότησης... τα φρουτάκια!

Οχι, δεν είναι σοβαροί.
Είναι όμως σοβαρή η κατάσταση.

Μας φέρανε στο μη περαιτέρω και συνεχίζουν σπρώχνοντας τους συνταξιούχους προς το επέκεινα, τους νέους προς την άβυσσο και τη χώρα στην αποσύνθεση. Μπροστά στα μάτια μας αλλά και πίσω απ' την πλάτη μας.

Οπως στο θέμα της εκπαίδευσης (όπως αποκαλύπτει η χθεσινή «Αυγή»). Οπου, στο Μνημόνιο του ΔΝΤ -που αντισυνταγματικώ τω τρόπω υπερψηφίσθηκε στη Βουλή από το ΠΑΣΟΚ πλην τριών, τον ΛΑΟΣ και την Ντόρα- προβλέπεται η παράδοση των εκπαιδευτικών δομών στις δυνάμεις της αγοράς! Στη ζούλα, αλλά έγινε...

Δεν παίζονται οι άνθρωποι. Οι ίδιοι και το κόμμα τους είναι συνυφασμένοι με την απάτη και την εξαπάτηση-φόρα παρτίδα (όταν διατάζει η Μέρκελ) και στα μουλωχτά, όταν κάνουν παιχνίδι αφ' εαυτών των οι ολετήρες...

«Ολοι μαζί φταίμε» δήλωνε η πρασινοφρουφρού της τηλοψίας χθες, κάνοντας στη λογική πράσινη λοβοτομή, λες κι όλοι μαζί κλέψαμε, λες κι όλοι οι εργαζόμενοι εν σώματι έφαγαν τα λεφτά του Σημίτη στο Χρηματιστήριο!

Εντάξει η ευήθεια είναι αήττητη, αλλά, ως φαίνεται, ακόμα κι αυτή ηττάται απ' την κομματική ευήθεια...

Δεν υπάρχουν σχόλια: