"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Το «Ιασώ» και η «Αυγή»

Γράφει ο ΦΑΛΗΡΕΥΣ

Σε περίοπτη θέση της σελίδας των παραπολιτικών σχολίων, στην «Αυγή» της περασμένης Παρασκευής δημοσιεύεται ένα μάλλον ασυνήθιστο σημείωμα για την ύλη της εφημερίδας.

Aναφέρεται στον πόλεμο τιμών που έχει ξεκινήσει μεταξύ των ιδιωτικών μαιευτηρίων, εξ αφορμής της λειτουργίας μιας νέας μονάδας, η οποία προσφέρει χαμηλότερες τιμές. Αυτά λέγονται στις πρώτες πέντε αράδες του σημειώματος και στις υπόλοιπες είκοσι πέντε εκτίθεται λεπτομερώς η αξιέπαινη πρωτοβουλία του μαιευτηρίου «Ιασώ» να εφαρμόσει μειώσεις τιμών από τον επόμενο μήνα.

Υπενθυμίζω ότι σε σουίτα του συγκεκριμένου μαιευτήριου είχε μείνει η κυρία προέδρου, όταν προ ημερών έφερε στον κόσμο τον υιό του Αλέξη Τσίπρα.

Τα σχετικά δημοσιεύματα είχαν μάλιστα προκαλέσει οργισμένη καταγγελία του προέδρου, στο γνωστό αύθαδες ύφος του (ταύτιζε ευθέως τον εαυτό του με την κοινωνία...) και στο γνωστό άθλιο επίπεδο των ελληνικών του (αποκαλούσε το γεγονός της γέννησης «το συμβάν»...).

Δεν υπάρχουν σχόλια: