"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Οι καλόγριες οι προσευχές και οι ΑΠΕ


ΟΚ, ομολογώ. Παρακολουθούσα Mega και Καμπουράκη-Οικονομέα στο τμήμα που, ένας δικηγόρος μίας μονής του 11ου αιώνα έλεγε ότι, οι ανεμογεννήτριες που βρίσκονται 2 χιλιόμετρα μακρυά ενοχλούν τη …προσευχή τους και, γι’ αυτό η εταιρία (ΤΕΡΝΑ) δεν μπορεί να τις λειτουργήσει 10 χρόνια τώρα!

Όπως ήταν αναμενόμενο “κόλλησα”! Είμαι εθισμένος με το θέμα. Τοξικομανής. Κάθε φορά που ακούω δικηγόρο, “οικολόγο”, κάτοικο που “ανησυχεί για την υγεία των παιδιών του”, φορέα που μάχεται για την “πολιτιστική κληρονομιά”, σταματάω ότι κάνω για να πάρω τη “δόση” μου! Την ώρα που ακούω τα “επιχειρήματά” τους διαβάζω τις προσφυγές τους στο ΣτΕ και η ευχαρίστηση μεγαλώνει.

Δεν υπάρχει πιο ισχυρή ουσία από τα επιχειρήματα των πολέμιων των ανεμογεννητριών και των φωτοβολταϊκών εγκαταστάσεων. Το τι λένε (χωρίς να ντρέπονται) δεν λέγεται. Από τις καλόγριες που δεν μπορούν να προσευχηθούν, μέχρι τις γίδες που δεν μπορούν να γεννήσουν και από τα πόβατα που γίνονται gay μέχρι τη “προσβολή” στον ιερό τόπο που έχεζε ο Κολοκοτρώνης και τον άλλο που λουζόταν η νύμφη Ευανθία.

Όλα τα ‘χει ο μπαξές των πρακτόρων των πετρελαϊκών ετιαριών που, κάνουν τα πάντα για να σταματήσουν την ανάπτυξη των ΑΠΕ και να κρατήσουν τη χώρα δέσμιο του πετρελαίου και του λιγνίτη.

Και δεν υπάρχει ένας να τους στείλει απ’ εκεί που ήλθαν εξαπολύοντας μία ομοβροντία επιχειρημάτων υπέρ των ΑΠΕ. Το μόνο που κάνουν (σαν τον συμπαθητικό Καμπουράκη) είναι να που ότι, “οι ανεμογεννήτριες τους ενοχλούν …αισθητικά”! Σε μία χώρα με 3500 ανεξέλεγκτες χωματερές, με ρημαγμένες θάλασσες, καμμένα δάση, νεκρούς ποταμούς, χωριά και πόλεις χτισμένα με τσιμεντόλιθους και ελενίτ, η αισθητική τους μάρανε!

Ξέρω ότι, θα κατηγορηθώ ότι είμαι “υπηρέτης” των εταιριών ΑΠΕ.
Στις κοχόνες μου.

Ότι και να πουν οι ΑΠΕ είναι καλύτερες απ’ το πετρέλαιο και τον λιγνίτη και στη διάθεσή τους για δημόσιο διάλογο ενώπιον του κοινού και όχι μέσα απ’ τα ιστολόγια και τα άρθρα μου στις εφημερίδες…

Ούρτ ρε!

Δεν υπάρχουν σχόλια: