"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Γλώσσα λανθάνουσα, αλήθεια λέει...

«Οι αλλαγές που θα κάνουμε στο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία της αγοράς είναι οι ίδιες για τις οποίες δεσμευτήκαμε και στο... μνημόσυνο συνεννόησης».

Τάδε έφη χθες η υπουργός Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Λούκα Κατσέλη, κάνοντας άθελά της ίσως ένα από τα πλέον επιτυχημένα σαρδάμ που έχουμε ακούσει από δημόσια πρόσωπα.

Η υπουργός, βεβαίως, αναφερόταν στο περίφημο μνημόνιο συνεννόησης της ελληνικής κυβέρνησης με τα κράτη-μέλη της Ευρωζώνης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο. Πρόκειται για το μνημόνιο που περιλαμβάνεται και στο σχετικό νομοσχέδιο και στο οποίο αναλύονται τα οδυνηρά μέτρα επιβολής νέων φόρων, νέας περικοπής των μισθών και πλήρους ανατροπής των εργασιακών σχέσεων.

Γλώσσα λανθάνουσα, αλήθεια λέει...

Δεν υπάρχουν σχόλια: