"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


20.000 ΠΟΛΥΓΑΜΙΚΕΣ οικογένειες μουσουλμάνων στη Γαλία !

(...) Ζητήματα όπως η πολυγαμία, αφορούν εκατοντάδες χιλιάδες μετανάστες στη Γαλλά. Σύμφωνα με την Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στη Γαλλία ζουν 16.000 έως 20.000 πολυγαμικές οικογένειες, δηλαδή 180.000 άνθρωποι, περιλαμβανομένων και των παιδιών. Επί δεκαετίες, η πολυγαμία ήταν νόμιμη στη Γαλλία για τους μετανάστες που κατέφθαναν από μία από τις 50 χώρες στις οποίες επιτρέπεται, αλλά το 1993 απαγορεύθηκε.

Οι γυναίκες που μετέχουν σε πολυγαμικές οικογένειες συχνά δεν υπάρχουν στα μάτια του γαλλικού κράτους, αφού χρησιμοποιούν όλες τα χαρτιά της μιας νόμιμης συζύγου. Οργάνωση που ασχολείται με την προστασία τέτοιων οικογενειών πέτυχε τα τελευταία χρόνια τη μετεγκατάσταση 26 γυναικών με 145 παιδιά που συγκατοικούσαν σε 12 σπίτια. «Η πολυγαμία δεν είναι καθόλου καλά προσαρμοσμένη στα δεδομένα και στις συνθήκες ζωής της Δύσης», δήλωσε ο Ζαν Μαρί Μπαλό, ιδρυτής της οργάνωσης Νέα Βήματα.

πηγη ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: