"Κόμμα = Ομάς ανθρώπων, ειδότων ν' αναγιγνώσκωσι και ν' αρθογραφώσιν εχόντων χείρας και πόδας υγιείς, αλλά μισούντων πάσαν εργασίαν, οίτινες ενούμενοι υπο ένα οιονδήποτε αρχηγόν, ζητούσι ν' αναβιβάσωσιν αυτόν δια παντός μέσου εις την έδραν πρωθυπουργού, ίνα παρέχη αυτοίς τα μέσα να ζώσι χωρίς να σκάπτωσι"
Εμμανουήλ Ροΐδης , Έλληνας πεζογράφος και κριτικός (1836-1904)


Ο ΟΠΑΠ μετακόμισε σε Κύπρο, Φιλιππίνες!

Του Φ. Συρίγου

Σε μια εποχή που τα σκάνδαλα στο Στοίχημα σκάνε το ένα πίσω από το άλλο, ο ΟΠΑΠ, μεγάλο αφεντικό του τζόγου στην Ελλάδα και κατ' αναλογία πιο κερδοφόρα επιχείρηση του είδους στην Ευρώπη, αντί να σφίγγει τα λουριά για να προστατεύσει τους πελάτες του, ακολουθεί μια τακτική που προκαλεί τουλάχιστον εύλογες απορίες.
Κατ' αρχάς (και αυτό έχει κάνει τρομερή εντύπωση) παρέμεινε προκλητικά αδιάφορος σε σχέση με το θέμα των ύποπτων αγώνων Β' Εθνικής που διαβίβασε η UEFA στην ΕΠΟ για περαιτέρω διερεύνηση. Και σίγουρα δεν αποτελεί δικαιολογία ότι τα ματς αυτά στοχοποιήθηκαν λόγω του στοιχηματισμού που συγκέντρωσαν σε χώρες του εξωτερικού και όχι εδώ στην Ελλάδα.

Γιατί, ακόμα αν είναι πράγματι έτσι, το προς διερεύνηση θέμα που αφορά άμεσα τον ΟΠΑΠ είναι αν τα ματς ήταν στημένα ή όχι. Διότι αν αποδειχθεί ότι ήταν πράγματι στημένα, η «μόντα» δεν μπορεί να έγινε στο εξωτερικό, αλλά εδώ, από τα ντόπια κλιμάκια που θησαυρίζουν από το στοίχημα! Και επιπλέον κάποια από αυτά τα παιχνίδια πιθανότατα μπήκαν και στα κουπόνια του ΟΠΑΠ, με αποτέλεσμα άλλοι να χάσουν και άλλοι να κερδίσουν από στημένα ματς, για τα οποία ο ΟΠΑΠ φαίνεται να μη δίνει ούτε δεκάρα...

Αντίθετα, διαθέτει εκατομμύρια στη θυγατρική του, ΟΡΑΡ International Limited με έδρα τη Λευκωσία, για να του προσφέρει αμφιλεγόμενες συμβουλευτικές υπηρεσίες, στα πιο κρίσιμα ζητήματα του προκαθορισμένου στοιχήματος, που δεν είναι άλλα από την οργάνωση του στοιχήματος, την αξιολόγηση των στοιχηματικών προϊόντων, τη διαμόρφωση των αποδόσεων και τη διαχείριση του κινδύνου!

Εκείνο που κάνει, πάντως, ιδιαίτερη εντύπωση είναι ότι για τη σύναψη της παραπάνω συμφωνίας ο ΟΠΑΠ έστειλε όλο το εξειδικευμένο προσωπικό του στη θυγατρική εταιρεία και κυρίως τους βρετανούς συνεργάτες του, που, εκτός όλων των άλλων, ήταν επιφορτισμένοι, τα προηγούμενα χρόνια, να εκπαιδεύσουν το μόνιμο προσωπικό του, ώστε ο ΟΠΑΠ να καθίσταται αυτάρκης σε όλους τους νευραλγικούς τομείς του στοιχήματος.

Γιατί, λοιπόν, έγινε αυτή η τράμπα; Γιατί, έτσι ξαφνικά, μπήκε στο παιχνίδι η θυγατρική από τη Λευκωσία, αφού για να κάνει τη δουλειά χρειάστηκε να πάρει προσωπικό από τον ΟΠΑΠ; Προφανώς για να μη μείνει στο... δρόμο το τρίδυμο των βρετανών ειδικών, οι οποίοι δεν είχαν λόγο περαιτέρω παραμονής στον ΟΠΑΠ.

Οσο για το γιατί αυτοί οι κύριοι (Kevin Anderson, Edward Bennett, Scott Boris, Randolph Haynes και Neal Nally) θα έπρεπε, μαζί με κάποιους ειδικά επιλεγμένους έλληνες συνεργάτες τους, να συνεχίσουν να παίρνουν όλες τις κρίσιμες αποφάσεις για το στοίχημα, ελπίζω να μας το πει λίαν συντόμως ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Χρ. Χατζηεμμανουήλ, ο οποίος πήρε την απόφαση και υπέγραψε τη σχετική σύμβαση.

Προς το παρόν, ας σημειωθούν τα παρακάτω, εξόχως ενδιαφέροντα:

* Δεν ενημερώθηκαν αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες, οι οποίοι εκ των υστέρων επισημαίνουν ότι η σύμβαση αυτή είναι αντίθετη προς το σχέδιο αναδιοργάνωσης του ΟΠΑΠ.

* Η παραγωγή των αποδόσων προσφερόταν με Remote Services από τον Neal Nally, που διαμένει στη Βαρκελώνη, και τον Ed. Scott από τις Φιλιππίνες!

* Οι όποιες σχετικές με τη διαχείριση ρίσκου αποφάσεις λαμβάνονταν παράτυπα από τον Kevin Anderson, ο οποίος μετακόμισε ως επικεφαλής σύμβουλος (και μόνο!) στην ΟΡΑΡ International.

* Ο προϊστάμενος της διεύθυνσης στοιχημάτων έχει ουσιαστικά καταργηθεί από τους Βρετανούς και την παρέα τους...

* Παραμένει κενή στον ΟΠΑΠ η θέση του υπεύθυνου υποδοχής μεγάλων στοιχημάτων και τα σχετικά καθήκοντα ασκούν επίσης οι Βρετανοί!
πηγη ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: